Buna ziua, nelinistea mea este reprezentata de o suma destul de mare de bani pe care i-am imprumutat unei persoane ce a semnat o declaratie notariala prin care se obliga sa-mi restituie banii in 5 luni dar ceea ce nu e deloc bine e faptul ca au trecut 2 ani jumatate si nu stiu ce sa fac, ce solutie as putea adopta? E o declaratie notariala pe proprie raspundere! Ce valoare are? Ca as putea sa fac? Am citit pe forumul dumneavoastra cum ca dupa 3 ani, se prescrie datoria:( Nu mai am nici curaj, nimic, parca am ramas fara speranta! P.S. Daca o dau in judecata trebuie sa justific provinienta banilor mei?
Trebuie sa o actionati in judecata, caci creanta este pre4scriptibila in trei ani, iar declaratia notariala este u8n inscris suficient pentru a proba datoria pe care o are fata de dv. Nu suntei obligat sa dobediti provenienta sumei cu care l-ati imprumutat. Succes.
Daca persoana beneficiara a imprumutului acordat de dv,nu intelege sa returneze suma de bani din proprie initiativa in conditiile actului notarial,initial notificati cu termen ,obligatia de a restitui suma
In caz ca in termenul precizat ,persoana nu se achita de obligatie,in baza documentului notarial promovati actiune in instanta
Ati stat suficient de mult timp in pasivitate. Este timpul sa actionati! Daca nu mai aveti suficienta energie pentru acest subiect angajati un avocat.
Faptul ca aveti o declaratie notariala prin care persoana recunoaste debitul va ajuta sa solicitati in instanta restituirea imprumutului.
Fie veti primi banii inapoi la valoarea actualizata, fie veti obtine un titlu in puterea caruia debitorul dvs va putea fi executat silit.
Probleme cu banca!
ClydeS
Ma adresez cunoscatorilor cu urmatoarea speta :
Am primit in contul unei banci o suma de bani care a si fost incasata .
Mai am de primit niste bani ... (vezi toată discuția)