Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dovezi judecata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dovezi judecata

asi fi foarte recunoscatoare daca ar putea cineva sa ma ajute si in cazul meu:

am imprumutat o suma de 4000 euro in timp ce am fost logodita, logodnicul avand ceva probleme la firma (tin sa precizez ca nu am dat toata suma o data) si nu am semnat nici o declaratie notariala am mers pe incredere + ca eram intr-o relatie si urma sa ne casatorim, pe atunci nu se punea problema ca vom ajunge aici....

asi putea folosi in instanta de judecata urmatoarele probele?: (si cat de doveditoare ar fi probele pentru judecator.. ? )

1. corespondenta electronica intre mine si parat (se vede clar de la ce IP adresa sa trimis mesajul si ca e de la el de acasa ....)
2. discutiile pe mesenger - unde recunoaste suma , si termenii pana cand imi va restitui banii
3. tranfer de bani prin western union
4. martori ca iam dat suma de bani

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
inga_irinuca, utilizator
Cel mai recent răspuns: inga_irinuca , utilizator 23:41, 23 Septembrie 2011
buna seara
depuneti o plingere la politie precum va inselat nu mai doreste sa va restituie suma va fi audiat unde probabil ca va recunoaste ca a fost imprumutat cu suma x si astfel declaratia o folositi ca si inceput de dovada scrisa si cu martorii care cunosc situatiail puteti actiona in judecata ,cel mai bine angajati-va un avocat
bafta
din pacate nu recunoaste nimic , spune ca nici nu ma cunoaste :) si nici nu va recunoaste
am depus cerere in judecata pe "abuz de incredere" si nu au acceptata cererea , au scris sa merg pe civil ....

va multumesc pu sugestie
incerc sa adun toate probele
Normal,pentru ca nu poate fi vorba de abuz de incredere,deoarece textul acestui articol se refera la bunuri si nu la bani.Codul penal al Romaniei reglementeaza in articolul nr. 213 infractiunea de abuz de incredere ca fiind fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.In plus, nu trebuie confundata obligatia de restituire a bunului detinut precar, cu obligatia de a restitui o suma de bani, care face obiectul unui raport de drept civil si in caz de neexecutare a obligatiei, creditorul se poate indrepta impotriva debitorului care refuza restituirea sumei, numai in instanta civila.

Promovati actiune in pretentii ,in civil.Timbrati la valoare actiunea.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
multumesc
pe civil vreau si sa merg doar ma gandesc de ce probe asi putea sa adun daca nu am o declaratie notariala ....
pentru ca normal persoana nu o sa recunoasca datoria
Este suficienta proba testimoniala cu martori si dovada transferului de bani prin western union.

Alte discuții în legătură

Bani dati imprumut,am chitanta de la western union ionut_sarpe1989 ionut_sarpe1989 Buna ziua pe data de 21.02.2012 am dat imprumut suma de 180 euro la un prieten,mentionez ca am chitanta de la Western Union precum si Copia dupa formularul de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Refuz restituire imprumut fara acte -abuz de incredere ? ContSters56278 ContSters56278 in cazul unui salariat care scoate un credit de cateva mii de euro pe numele sau si da imprumut suma respectiva de bani patronului pentru a salva afacerea ... (vezi toată discuția)