avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii de plata in timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii de plata in timpul concediului de maternitate

Buna ziua,

am o intrebare: ce contributii am de platit in calitate de angajator pentru o salariata care intra in cele 126 de zile de concediu de maternitate ?


Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Aargau, utilizator
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 11:15, 6 Mai 2010
Numai CAS-ul
600*10.5%=63 lei,adica ac suma /nr zile lucratoare* nr zile lucr de CM

Baza legala esre OUG 158/2005-Art. 45. - (1) Perioadele în care asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) şi (2) beneficiază de indemnizaţiile prevăzute la art. 2 constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, pentru aceste indemnizaţii datorându-se contribuţia de asigurări sociale reglementată de prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale legii bugetului asigurărilor sociale de stat, care se achită bugetului asigurărilor sociale de stat.
(2) Cota de contribuţie individuală de asigurări sociale pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1), precum şi cotele de contribuţie de asigurări sociale datorate integral de asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (2) se aplică asupra valorii reprezentând un salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical, şi se suportă din cuantumul brut al indemnizaţiei stabilite conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă.
(3) Cota de contribuţie de asigurări sociale datorată de angajator pentru indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate cuvenite asiguraţilor se aplică asupra valorii reprezentând un salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cas aferenta concediului medical ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Va rog sa imi explicati si mie cum se calculeaza CAS pentru CM. daca se poate sa imi dati si un exemplu de calcul, mi-ar fi mai usor de ... (vezi toată discuția)
Cass in cazul concediului pre si postnatal anamariaholban anamariaholban Fiti amabili.... se mai retine CASS din suma ce trebuie sa o primesc, prin intermediul angajatorului, de la stat pentru concediului pre si postnatal?? daca da ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal cod 08 mod de calcul mitru oana mitru oana daca salariul meu brut este 1100 pe toata perioada de 12 luni cotizabile,atunci cat voi lua pentru prima luna de concediu prenatal avand ccd 08?intreb acest ... (vezi toată discuția)