avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Locul prestarii serviciilor
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Locul prestarii serviciilor

O agentie de turism din Romania vinde pachete turistice (cazare, masa) unor persoane neimpozabile din Romania, furnizorul serviciilor fiind o agentie din Comunitate. Locul prestarii se considera : in Romania conform art.152^1 sau locul unde sunt prestate serviciile conf.art.133 alin.4 pct. a) si d)?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:39, 6 Mai 2010
art. 152^1 cod fiscal
(3) Serviciul unic prevăzut la alin. (2) are locul prestării în România, dacă agenţia de turism este stabilită sau are un sediu fix în România şi serviciul este prestat prin sediul din România.
5) În cazul în care livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în beneficiul direct al clientului sunt realizate în afara Comunităţii, serviciul unic al agenţiei de turism este considerat serviciu prestat de un intermediar şi este scutit de taxă. În cazul în care livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în beneficiul direct al clientului sunt realizate atât în interiorul, cât şi în afara Comunităţii, se consideră ca fiind scutită de taxă numai partea serviciului unic prestat de agenţia de turism aferentă operaţiunilor realizate în afara Comunităţii.

numai daca serviciile sunt realizate inafara comunitatii, sunt scutite de taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva firma de turism serbananca2000 serbananca2000 Cum ne inregistram in decontul de tva la o firma de turism (care se incadreaza la art.152 din codul fiscal) si al carui furnizor de servicii turistice este din ... (vezi toată discuția)
Intrebare rodica53 rodica53 Firma de turism....daca ma poate ajuta cineva..in ce situatii se elibereaza facturi cu tva????biletele de avion si biletele ptr sejur in romania sunt ... (vezi toată discuția)
Ag. turism rodicasuta53 rodicasuta53 Buna ziua! As avea si eu o intrebare:daca la facturile emise de agentia de turism se colecteaza tva??,inteleg ca pe factura nu se trece tva,dar pe dif dintre ... (vezi toată discuția)