avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime in munca

Buna ziua.Exista urmatoarea situatie: firma are 15 salariati,nu are contract colectiv de munca.Intrebarea ar fi daca in aceasta situatie trebuie calculat spor de vechime pentru salariatii care au vechime in munca peste 3 ani.Va rog sa-mi spuneti exact baza legala,intrucat art. din Contr. colectiv de munca nu e aplicabil in acest caz in care firma are mai putin de 21 salariati.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 6 Mai 2010
:offtopic:
1. Am impresia ca dvs. vreti sa ne convingeti pe noi ca legea se interpreteaza asa cum doriti dvs.
2. Atunci inseamna ca nu aveti nevoie de ajutorul nostru.
3. Noi va dam texte de lege, sa va ajutam, iar dvs. o tineti intr-una pe a dvs.(!?).
4. Cititi mai bine Codul muncii, CCMUNN, Lega contractului colectiv de munca s.a.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
adica vreti sa spuneti ca daca firma are 15 salariati i-se aplica CCMUNN???vreau sa stiu exact...la itm sunt 2 pareri...una ca a mea,alta ca a dvs. ...
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
mihailaurentiu, utilizator
mihailaurentiu a scris:

adica vreti sa spuneti ca daca firma are 15 salariati i-se aplica CCMUNN???

Da, se aplica CCMN ..... prevederile CCMN sunt aplicabile pentru toti angajatii din tara.
1. Daca vi s-a dat un asemenea raspuns de la ITM este incorect si functionarul respectiv nu cunoaste legile.
2. Mai citit inca o data raspunsurile noastre ilustrate cu texte de lege.
tudorvaleriu a scris:

1. Daca vi s-a dat un asemenea raspuns de la ITM este incorect si functionarul respectiv nu cunoaste legile.
2. Mai citit inca o data raspunsurile noastre ilustrate cu texte de lege.

Valeriu, din practica, pot spune ca nu cred ca un inspector ITM poate spune ca nu sunt aplicabile CCMN ... mai ales ca in anul 2007 sau 2008 au avut instructiuni de lucru pe aceasta tema emise de catre I.M. .... instructiuni care erau publice si pe internet.

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv la nivel national - sporuri ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb daca sporurile prevazute in art 41 al CCM la niv national, trebuie sa se aplice in toate unitatile, chiar si la cele din domeniul privat. Ma ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu lbogdan lbogdan buna ziua.am o problema care ma framanta.am o firma de 5 angajati si pe unul vreau sa-l concediez cu drept la somaj,deci restructurez.mi s-a prezentat cand ... (vezi toată discuția)