avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

se poate suspenda plata pensiei pt cxa nu sunt indeplinite conditiile art. 94 lit. g in conformitate cu prevederile art. 92 din L 19/2000.
eu din ce am citit rezulta ca art. 94 nu are lit. g
pensia este de invaliditate.:((
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:38, 6 Mai 2010
1. Precizati exact cazul pentru a putea raspunde.
2. Redati ce scrie in decizia de suspendare a pensiei, care este motivul suspendarii pensiei scris acolo.
3. Asa este, art.94 nu are lit.g).
Art. 92, alin. (1), lit. g) din Legera nr. 19/2000 are urmatorul cuprins:
"Plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
g) beneficiarul unei pensii de invaliditate de gradul I sau II se regaseste în una dintre situaţiile prevazute la art. 5 alin. (1) pct. I, II şi IV lit. b) - f)."

Ati incalcat prevederile legale mai sus mentionate, respectiv ati desfasurat o activitate pe care un beneficiar de pensie de invaliditate gradul I sau gradul II nu poate sa o desfasoare.
Doar din acest motiv are aceasta categorie de pensie, pentru ca si-a pierdut total capacitatea de munca, nu-i asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionat grad iii - pot deveni persona fizica autorizata? horenciuc valentina horenciuc valentina Sunt pensionar de invaliditate , gradul III, in aceste conditii pot deveni \"pfa\"??? (vezi toată discuția)
Cumul pensie anticipata si pfa adita74 adita74 Va rog sa imi spuneti daca se poate cumula calitatea de pensionar cu pensie anticipata cu cea de PFA. Daca da, care este temeiul legal? Cu multumiri. (vezi toată discuția)
Contestatie decizie debit a casei judetene de pensii Corneliu 55 Corneliu 55 Am infiintat in 1991 un AF si care a functionat 3ani ,apoi in 2003 datorita faptului ca sotia aramas fara servici am reactivat AF devenind conform legi cu ... (vezi toată discuția)