avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare ridicare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare ridicare auto

In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l banuiesc eu, e ca masina era parcata in spic si nu paralel asa cum e indicat pe semnul de parcare, desi masina mea a fost singura ridicata sau eventual faptul ca era prea aproape de statia de autobuz (pe acelasi stalp sunt fixate ambele indicatoare si cel de parcare si cel al statiei RATB).

In data de 5 mi-am "rascumparat" masina si urmeaza sa ma duc la politie pentru amenda/proces verbal. In cazul in care mi se va intocmi proces verbal, intentionez sa-l contest (in cazul in care nu aflu intre timp ca motivul ridicarii masinii a fost altul, unul intemeiat) si sa solicit anularea amenzii, restituirea sumei amenzii dar si a sumei platite firmei care mi-a ridicat masina.

In cazul in care insa la politie nu mi se va intocmi proces verbal si voi reusi sa gasesc intelegere la ei si sa primesc doar un avertisment, in cazul acesta mai imi pot recupera suma platita firmei care mi-a ridicat masina? Practic nu voi mai avea un PV pe care sa-l contest si in baza caruia sa solicit restituirea banilor, totodata insa din moment ca nu mi se va intocmi PV, in baza carui act legal mi-a fost ridicata masina?
Va multumesc, am vazut deja exemplul acela de contestatie, cu siguranta imi va fi de folos.

Azi am ridicat procesul verbal si se pare ca masina a fost ridicata pt ca era parcata in dreptul liniei continue si inteleg ca pana la urma tot la ce spuneam am ajuns, adica presupun ca a fost ridicata pt ca era parcata in spic si nu paralel cu trotuarul, asa cum indica semnul de parcare, masina fiind in parcare totusi.

Strada are 3 benzi in locul acela si masinile parcate in parcarea semnalizata, toate in spic, ocupa prima banda, dar mai raman 2 benzi. Voi cauta ce spune legislatia in situatia asta, dar mi se pare normal sa nu fi pus acolo concomitent si parcare si linie continua, mai ales ca la nici 30 de metri de semnul de parcare e si o trecere de pietoni (se vede in poza).

O amenda in cazul de fata ar fi fost ok, chiar si doar un avertisment ar fi mers, as fi platit amenda daca mi s-ar fi explicat ca am gresit parcand in spic din cauza liniei continue, dar sa-mi ridice masina deja e o masura extrema, mai ales ca mi-au ridicat-o doar mie. S-au mai ridicat masini din zona asta, dar de fiecare data au fost ridicate cele parcate inainte de semnul de parcare (e si statie de autobuz acolo dupa cum se vede in poza) si niciodata cele parcate dupa semnul de parcare.

Am atasat si o poza, masina mea era parca undeva intre Tico si Opel aproximativ si se vede si semnul de parcare.

Chiar in spatele masinilor, in drepul lor, cele doua sensuri sunt delimitate de o linie continua (si linie de tramvai).

Mi-au incadrat corect parcarea "neregulamentara", dpdv legal? Cuiva chiar in fata mea, ii ridicasera masina pt ca fusese parcata "altfel decat in linie si paralel cu trotuarul", adica tot in spic, exact cazul meu, dar pe mine m-au incadrat in alta categorie.

[ link extern ]
Daca ati depus deja contestatia pana la termen puteti sa depuneti o modificare a actiunii.Se poate modifica actiunea si la primul termen de judecata.
Nu am depus inca contestatia, pana miercuri trebuie sa o depun.

Am asteptat procesul verbal, sa stiu daca are rost sau nu sa-l contest, sa stiu daca intr-adevar am gresit in asa masura incat sa merit sa-mi fie si ridicata masina si aplicata amenda si restul.

Din cazul SCA Piperea & Asociatii inteleg ca:
1. trebuia mentionat pe PV ca se dispune si ridicarea masinii, pe PV-ul meu nu apare mentionat asa ceva.
2. PV-ul meu a fost intocmit la ghiseu de un alt agent si nu de agentul care a facut constatarea - e ok asta?
3. PV-ul a fost intocmit cu data de azi si nu cu data ridicarii masinii
4. PV-ul nu e completat pe formularul corect, cel pentru contraventii pentru care exista inregistrare video, ci pe cel standard

Edit: am fost sanctionat conform art.143A din 145/2002 si sanctionat de art. (indescifrabil) din 145/2002.

Nu gasesc insa articolele astea, ma poate ajuta cineva? Am gasit un articol 143 aici - [ link extern ]


care insa spune ca "Art. 143. - Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
a) in toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara;"
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
FeelLikeANut, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de ridicarea autoturismului pinki pinki mi-a fost ridicata masina de pe trotuar, desi nu era niciun semn cum ca parcarea ar fi interzisa, pe motiv ca nu am lasat cel putin 1m spatiu pentru pietoni. ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism Livia Costescu Livia Costescu Buna ziua, Problema cu care ma confrunt este legata de ridicarea autoturismului de pe raza sectorului 1, de catre firma de ridicari. Pe data de 22.05.2010 ... (vezi toată discuția)