avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar plec din tara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar plec din tara

Buna ziua,

impreuna cu sotia avem 3 credite ipotecare valoare aproximativa 80.000 euro, acesate in perioada 2006-2008. nu am avut niciodata intarzieri la plata ratelor. problema este ca avem deja contract de munca semnat si ne vom stabili in alta tara, prin urmare ratele din romania nu mai au sens. avem doua autoturisme pe care le vom vinde, in cazul apartamentelor pentru ca sunt ipotecate in favoarea bancii inteleg ca se vor scoate la licitatie prin executare silita. daca banca nu-si recupereaza in totalitate suma ce se intampla in cazul nostru, avand in vedere ca alte proprietati / conturi pe numele nostru nu vor mai exista in romania. vreau doar sa stiu ce riscuri imi asum in cazul in care nu mai platesc ratele. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 19:13, 9 Mai 2010
Bancile vor executa garantiile, (imobilele ipotecate), iar daca nu se indestuleaza vor cauta sa execute si alte bunuri sau giranti...
guvernator mg a scris:

Bancile vor executa garantiile, (imobilele ipotecate), iar daca nu se indestuleaza vor cauta sa execute si alte bunuri sau giranti...

iar daca nu exista alte bunuri si giranti va pot urmari si acolo unde sunteti:P.. ideea este sa afle..B-)..dar nu inteleg de ce vreti sa pierdeti acele bunuri? cat e rata? nu le puteti inchiria si chiria sa fie virata in contul dvs de debit?.. sau acolo unde veti fi, nu e de preferat sa va platiti din acel salariu ratele si sa va pastrati proprietatile?
in acea tara nu exista sucursala acestei banci. rata in acest moment este de 700 euro cu dobanda fixa pe toata perioada de rambursare (25 ani #-o ). unul din apartamente este inchiriat, il vom inchiria si al doilea apt. si vom ramane cu aprox 400 euro. ne permitem aceasta rata dar intr-un an sunt 4800 euro pt. niste proprietati de care nu mai avem nevoie. mai mult va trebui sa lasam pe cineva care sa se ocupe de toate problemele pe termen lung (cautat chiriasi, incasat chirii, intretinere etc.). sunt foarte nehotarat... va multumesc tuturor pt. raspunsuri.
Solutia de a lasa banca sa execute este cea mai slaba. Trebuie sa aveti in vedere ca in cazul executarii consturile de evaluare si cele necesare executarii sunt avansate de banca si recuperate de la d-voastra. De obicei cumparatorii asteapta cea de a treia licitatie la care bunul se vinde la pretul maxim oferit. Astfel este posibil sa ramaneti fara banii achitati, fara case si cu datorii considerabile.
Mai bine achitati pana gasiti pe cineva dispus sa cumpere casele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar razvan-andreea razvan-andreea Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva cu urmatoarea problema:am un credit de nevoi personale cu ipoteca,bunul ipotecat fiind apartamentul mamei care are ... (vezi toată discuția)
Imobil scos la licitate urgent gemilia gemilia am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe apartament Lawyer Criminal Lawyer Criminal 1.apartament ipotecat de la cumparare...plus 2.masina cumparata in leasing cu a doua proprietate....poate sa ma execute siliti executorul in ce priveste ... (vezi toată discuția)