avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imobil scos la licitate urgent
Discuție deschisă în Executare silită

imobil scos la licitate urgent

am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro cu pers x de la care am luat 2000 nui contract cu ipoteca, doar contract de imprumut dar la notar, am avut proces civil pentru executare am cistigat fondul dar pers x a facut recurs a cistigat el acum am scosa casa la licitatie la suma de 284809 ron deci ar f i65000 euro / dar daca ar fi sa o cumpere cineva la suma mai mica de 80000 euro ce fac cu ipoteca de 80000 euro ?se poate vinde casa fara ipoteca ?si daca persoana cu ipoteca de 80000 euro face o plingere la judecatorie ca nu isi mai recupereaza bani si cere oprirea licitatiei deorece nu isi recupereaza bani as avea sanse ?sau invatati-ma va rog cum sa fac?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 16:33, 9 Februarie 2012
creditorul ipotecar va primi intreaga suma rezultata din vanzarea la licitatie publica (mai putin cheltuiielile de executare) daca aceasta este mai mica de 80.000 euro. veti ramane dator pentru diferenta, pentru care va poate executa silit orice alte bunuri mai detineti. creditorul de la care ati imprumutat numai pe baza de contract de imprumut negarantat va va putea executa pentru orice bunuri detineti dupa ce se indestuleaza primul creditor.
cu cel de la care am luat 80000 nu si-a cerut bani pina acum si are ipoteca de rangul 1 cu cel care are numai contract de imprumut am pl el a cerut executare si i casa scoasa la licitatie cine are prioritate ?sa imi deschida si cel cu 80000proces?sau sa depuna o intimpanare ?la executare ?sau direct in instanta ca lui i se ia dreptul sa-si recupereze bani?
cel de la care ati imprumutat 80.000 euro (sa-i spunem A pentru referinte viitoare) nu trebuie sa deschida nici un fel de proces, atat timp cat el are o ipoteca inscrisa in cartea funciara a imobilului si imobilul este executat, in mod automat el se indestuleaza primul din pretul vanzarii la licitatie publica. el are "prioritate" . executorul va fi obligat sa vireze toti banii obtinuti din vanzare, in contul lui A, pana la concurenta sumei imprumutate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A doua licitatie gemilia gemilia am luat un imprumut in 2008 dela o pers suma 80000 euro cu contract de ipoteca la notar, tot in 2008 diferenta de o luna am luat de la alta persoana 2000 euro ... (vezi toată discuția)
Executare silita urgent gemilia gemilia am cisticat in procesul pe fond suspendarea la executarea si azi am pierdut apelul si continua acum executarea dar eu am o ipoteca pe casa din 2008 pe suma de ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar plec din tara qwertsqwertys@yahoo.com qwertsqwertys@yahoo.com Buna ziua, impreuna cu sotia avem 3 credite ipotecare valoare aproximativa 80.000 euro, acesate in perioada 2006-2008. nu am avut niciodata intarzieri la ... (vezi toată discuția)