avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma noua sau numire administrator?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma noua sau numire administrator?

Va rog sa-mi spuneti dpdv a costurilor daca e mai rentabil sa-ti infiintezi o noua firma sau sa devii asociat si administrator al unei firme deja infiintate? Care e cea mai ieftina varianta:sau sa devii doar administrator?

Poti sa fii asociat si administrator al unei firme dintr-un judet diferit de judetul de resedinta sau trebuie sa ai macar viza de flotant in localitatea respectiva?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:38, 22 Noiembrie 2007
cred ca e mai ieftin sa devi asociat/administrator la o firma...pur fincniar...totusi taxele depind de cate modificari se fac la actul constitutiv...... domiciliul nu are nici o legatura cu calitatea de administrator si sediul societatii

Va rog sa-mi spuneti dpdv a costurilor daca e mai rentabil sa-ti infiintezi o noua firma sau sa devii asociat si administrator al unei firme deja infiintate? Care e cea mai ieftina varianta:sau sa devii doar administrator?

Poti sa fii asociat si administrator al unei firme dintr-un judet diferit de judetul de resedinta sau trebuie sa ai macar viza de flotant in localitatea respectiva?
Va multumesc

1. depinde daca dvs. cumparati sau primiti moca partile sociale:(
2. poti fi asociat si / sau administrator in ori ce judet, singura conditie e contractul de inchiriere,/ comodat pt. sediul societatii:P
Retineti o expresie, aparent fara logica: ceea ce e gratis, costa foarte scump.
In principiu e aberant sa preiau o societate fara o expertiza contabila...altminteri risc sa preiau un munte de datorii...si de lucruri incurcate... Daca fac o adunare intre costurile expertizei si costurile cesiunii ies mai rau decat daca imi infiintez eu o societate...caz in care nici n-o sa ma doara capul de problemele incurcate de altul.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Cedare firma prin asociere adrianzz adrianzz Am o firma din Mai 2010 care nu mai are activitate de vreo 6 luni nefiind suspendata.Pot avea vreo problema dpdv legal daca in aceasta firma ma asociez cu alta ... (vezi toată discuția)
Lnfiintarea unui srl micki_a micki_a Buna ziua, Vreau sa infiintez o firma, respectiv un SRL si as avea nevoie de niste raspunsuri la urmatoarele intrebari: - daca sunt in maternitate este ... (vezi toată discuția)
Redenumire firma + schimbarea obiectului principal de activitate alexandra.gazda alexandra.gazda Buna ziua, este posibila schimbarea numelui si a codului CAEN a unei societati comerciale deja infiintate? Daca da, care sunt costurile fata de infiintarea ... (vezi toată discuția)