avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cadrul legal de colaborare intre persoana juridica si ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cadrul legal de colaborare intre persoana juridica si persoana fizica neautorizata

eu societate comerciala de prestari servicii si comert piese si ansamble din domeniul meu de activitate(montaj si comercializare instalatii de spalat auto)
el persoana fizica neautorizata care imi prezinta unui viitor beneficiar o oferta comerciala (pret prestari servicii+materiale)
persoana fizica vrea un comision din suma totala
cum inregistrez un contract cu aceasta persoana pt a mi deduce cheltuielile
ce trebuie sa faca persoana fizica daca intre noi intervine a doua oara aceasta speta (imi aduce al doilea client) si cum sau ce contract trebuie sa intervina intre noi
Cel mai recent răspuns: vaskipardan , utilizator 12:49, 25 Noiembrie 2010
Incheiati un contract de agent.
Aveti grija sa-i retineti la sursa impozitul pe venitul aferent.
daca inchei un contract de agent asta inseamna ca eu ma incarc cu un salariat, trebuie sa i dau salariu si daca nu imi face decat un contract la 3 luni eu ce fac nu e o solutie
sau sal oblig sa se declare PFI are cadru legal pt intermediere sau ii trebuie srl
Puteti colabora in baza unei Conventii civile. Formularul il gasiti pe internet, iar contabilul d-voastra va poate explica facilitatea acesteia.
o persoana neautorizata care nu are o forma de angajare cu timptotal sau partial prevazute in codul muncii este un negru !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate poate incheia un contract de comision, pt. prestari servicii ContSters205308 ContSters205308 O societate comerciala poate incheia un contract de comision, pt. prestari servicii cu persoana fizica? (nu este persoana fizica autorizata) Ce impozite, taxe ... (vezi toată discuția)
Plata legala a comisionului oachioachi oachioachi Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O persoana presteaza anumite servicii pentru care primeste un comision. Pentru a avea un contract legal si a se inregistra ... (vezi toată discuția)
Servicii de intermediere pentru servicii de consultanta jianu72 jianu72 Buna ziua, Am o societate ce furnizeaza servicii de consultanta financiara si operationala. Doresc sa angajez un colaborator care sa intermedieze contracte cu ... (vezi toată discuția)