avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... vechime ca jurisconsult
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

vechime ca jurisconsult

am terminat facultatea de drept si lucrez de trei ani ca si jurist consult.nu stiu daca incadrarea mea este corecta.stiu ca dupa o perioada poti deveni avocat doar cu experienta de jurist sua consilier juridic.intrebarea mea este....vechime ca si jurist consult te ajuta la ceva sau trebuia sa fii consilier juridic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 8 Mai 2010
Prin Legea nr.514/2003 s-a abrogat Decretul nr.143/1955 iar notiunile de jurist, juristconsult, etc. au fost inlocuite cu cea de consilier juridic astfel, incadrarea corecta in munca este cea de consilier juridic. Ar trebuie sa te inscrii in colegiul consilierilor juridici din localitatea ta si functie de vechime ta in munca, de cunostintele tale profesionale vei sutine un examen de definitivare in profesie, conform Statului acestei profesii. Urmare definitivarii in profesia de consilier juridic poti sustine examenul de primirea in profesia de avocat organizat anual si poti dobandi direct calitatea de avocat definitiv. In conditiile in care, nu ai fost definitivata in profesia de consilier juridic te poti inscriere la examenul de primirea in profesia de avocat organizat pentru stagiari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Costel DRAGOMIR, Avocat
Da, vechimea ca jurisconsult se ia in considerare la examenul pentru primirea in profesia de avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cor - jurisconsult sau consilier juridic? Doresc sa va supun atentiei o “discutie” in legatura cu doua notiuni: aceea de “consilier juridic” si respectiv cea de “jurisconsult”. Scopul ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Colegiul consilierilor juridici lia19. lia19. Buna ziua .Va rog sa ma mai ajutati si pe mine cu un raspuns.O persoana este consilier juridic din anul 2006 luna Octombrie pana in prezent.Nu a fost inscrisa ... (vezi toată discuția)