avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legea 287 / 06.07.2007 privind operatiunile de leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Legea 287 / 06.07.2007 privind operatiunile de leasing

"Art 15: - Daca in contract nu se prevede altfel, in cazul in care locatarul/utilizatorul nu executa obligatia de plata integrala a ratei de leasing timp de 2 luni consecutive, calculate de la scadenta prevazuta in contractul de leasing, locatorul/finantatorul are dreptul de a rezilia contractul de leasing iar locatorul / utilizatorul este obligat sa restituie bunul si sa plateasca toate sumele datorate, pana la data restituiri in temeiul contractului de leasing.

Cum poate fi interpretat acest art?
Formula "Daca in contract nu se prevede altfel..." se refera la partea cu obligatia de plata neindeplinita - 2 rate consecutive neplatite - sau la continutul intregului art.15?
O clauza in contractul de leasing poate interpreta in orice fel art.15 din lege?


Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
radu.popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 16:29, 9 Mai 2010
contractul de leasing este un contract de adeziune la care d-voastra aderati...in urma nerespectarii lui si a conditiilor veti suporta consecintele de rigoare...dar eu vad ca scrie reziliere...de ce sa mai restituie ca nu e rezolutiune...DA ASA E....DACA NU SE PREVEDE ALTFEL...daca nu are clauze...atunci veti respecta consecintele ce decurg din el....e contract de adeziune si nu negociere dupa forma textului...asa pare :D
"Daca nu se prevede altfel" se refera la cele 2 luni. Adica sunt contracte de leasing in care partile au convenica ca daca utilizatorul/locatarul nu plateste 1 luna, sau 45 de zile, locatorul/finantatorul are dreptul de a rezilia contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract donatie nelud nelud Buna seara, In luna februarie 2005 am primit prin contract de donatie un apartament de la parintii mei, iar acum imi este teama sa nu-l pierd, deoarece am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing dax665 dax665 Buna ziua, In august 2007, am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism achizitionat pe firma proprie. In acest an, din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana juridica - contract leasing auto. nimar nimar Buna seara, Supun atentiei dvs. urmatorul caz : SC A SRL, cu sediul in orasul X, achizitioneaza in sistem leasing un autoturism. Dupa un an din derularea ... (vezi toată discuția)