avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme partaj

acum 5 ani am cumparat un apartament impreuna cu o fata cu care intentionam sa ma casatoresc.mi-a cerut in semn de iubire s-o trec si pe ea in actul de proprietate,eu am acceptat,mentionez ca n-a dat nici-un ban,neavand nici-o sursa de venit.dupa 1 an ne-am casatorit deci apartamentul a fost cumparat pe numele amandurora inainte de casatorie.dupa aproape 1 an de la casatorie a plecat in ITALIA,mi-a trimis actele de divort pe care le-am semnat.La ora actuala doreste 1/2 din apartament la care legal are dreptul.ideea e ca eu nu doresc sa vand apartamentul,si sa raman in el.Apartinandu-i 1/2 din ap.ea are dreptul sa locuiasca dar are si drept sa vanda sau sa-l inchirieze unei terte persoane fara acordul meu?mi-a cerut ce-i drept banii pe partea ei care-s cam multi pt posibilitaile mele la ora actuala.ce-i de facut?legea ma poate obliga sa vand?
Cel mai recent răspuns: tony1968 , utilizator 19:15, 20 Martie 2007



mentionez ca n-a dat nici-un ban,neavand nici-o sursa de venit

daca reusiti sa faceti dovada ca banii pt cumpararea apartamentului v-au apartinut in intregime, (eventual provenienta banilor), atunci nu aveti motive de ingrijorare, nu tre sa ii platiti sulta mare sau sa impartiti apartamentul pe din doua. eventual se poate lua in considerare, in instanta, forta bratelor:D, faptul ca si ea a depus efort in timpul casatoriei, treburi casnice,etc. dar valoarea echivalenta nu cred sa fie jumi de apartament. prezumtia relativa ca bunurile sunt fifty fifty poa sa fie rasturnata:)
apartamentul cumparat de mine a fost cu banii luati de pe o garsoniera care-mi apartinea mie +un credit facut de mine si rambursat ulterior,familia ei stie ca n-a dat nici-un ban ,ea a fost studenta,n-a lucrat nicaeri,i-am platit eu scoala si banii de buzunar atat ca prieten cat si ca sot,dupa ce-a terminat scoala a stat 2 luni si-a plecat din tara
Tony, nu exista nici o prezumtie de jumi-juma in cazul tau, bunul a fost dobandit inainte de casatorie!
Dar... CAND A FOST PLATIT? Cumva ratele la creditul acela s-au intins si dupa cununie? Alea se calculeaza cam asa (daca e cazul sa existe): valoarea creditului: x lei; valoare platita in timpul casat: x minus rate platite inainte = y; valoarea apartamentului la data respectiva: z; y din z inseamna t %. Valoarea apartamentului azi e de s, deci tu ii datorezi t % din z. Repet, asta doar daca ai platit rate in timpul casatoriei.
Cu privire la restul din valoarea apartamentului, platita de tine cash, se va determina in primul rand in functie de prevederile contractului: daca scrie provenienta banilor, daca scrie cat aveti fiecare (adica 2 oameni cumpara un bun, cat are fiecare? nu exista prezumtie legala, ar fi trebuit trecut in contract...).
Peste toate astea tu vei demonstra ca ti-ai intretinut prietena si apoi sotia din bani proprii.
Mai e o chestiune: preconstituie-ti probe: trimite-i o scrisoare (recomandata, pastreaza dovezile si o copie a acesteia) prin care-i spui de ce iti face asta, ca stie prea bine adevarul... pe care i-l mai spui o data... Si-i spui sa-ti raspunda! Daca reusesti o dovada scrisa din partea ei!!! Poate bate martorii pe care tot ea, cu siguranta, ii va aduce! Stiu ca e greu sa faci asa ceva, poate n-ai adresa, poate nu vrea sa-ti scrie etc... Spune-i ca in scris e mai bine ca nu va certati, e mai calm... Spune-i ca dupa vreo cateva misive poate va intelegeti, tonul nervos de la telefon nu ajuta... E bine sa fie scrisori personale, cu sentimente in ele, astfel incat s-o determini sa-ti raspunda fara sa i se para ca o terta parte ii scrie... Fii pregatit, oricum, ca oricare dintre scrisori sa apara in tribunal chiar daca nu le aduci tu... Sunt capabili de multe oamenii pentru bani!!!
Fii cinstit in scrisoare!
Bafta! Mai citeste contractul de c-v cum ti-am spus, mai vino cu detalii despre el si despre rate!
bunul a fost cumparat inainte de casatorie,in contract e trecut 50%-50%,dar a fost pe numele la amandoi,asa a dorit ea ca o dovada de iubire din partea mea,deci la proprietari figuram 2 nume cu parti egale,,apartamentul atunci a costat 330 milioane din care 260 000 le-am platit cash cu bani luati de pe garsoniera vanduta care era a mea si restul a fost un credit facut la un prieten care ulterior mi-a devenit nas,credit pe care l-am achitat cu-n alt credit facut la o banca dupa plecarea sotiei mele din tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bun cumpărat înainte de casatorie Octavia79 Octavia79 Am Cumpărat un apartament înaintea căsătoriei cu soțul meu..eu fiind pe numele de fata și trecut și numele soțului, după un an ne am căsătorit. Acum ... (vezi toată discuția)
Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
"contract prenuptial" ? mustang mustang Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi: Sunt necasatorit; am un apartament cumparat in urma cu 1 an, avans + credit pe 30 ani. Mai am un teren ... (vezi toată discuția)