avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit jocuri de noroc de tip slot-machine
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

jocuri de noroc de tip slot-machine

Vreau sa stiu cand se ia impozitul pe castig in cazul unui jucator la un aparat slot
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoleta_lungoci , utilizator 11:29, 9 Mai 2010
Veniturile din premii si din jocuri de noroc sunt supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Art. 75. - (2) Veniturile din jocuri de noroc cuprind castigurile realizate ca urmare a participarii la jocuri de noroc, inclusiv cele de tip jack-pot, definite conform normelor metodologice.
..............................
Art. 77. - (2) Veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 20% aplicata asupra venitului net care nu depaseste cuantumul de 10.000 lei si cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net care depaseste cuantumul de 10.000 lei inclusiv. Venitul net se calculeaza la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor.
(3) Obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorilor de venituri.
(4) Nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii si din jocuri de noroc, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilita in suma de 600 lei, realizate de contribuabil:
..........................
b) pentru castigurile din jocuri de noroc, de la acelasi organizator sau platitor intr-o singura zi.
;)
Multumesc mult!
O sa-ti exemplific o situatie concreta, am nevoie de niste lamuriri.
Un jucator introduce intr-un aparat 5000 lei. Peste o ora, clientului respectiv trebuie sa i se faca o plata de 5.600 lei. Practic el castiga numai 600 lei, castig ce nu este impozabil. Casino-ul va impozita aceasta plata, sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare premii in bani si natura concursuri sportive amaliaglobal amaliaglobal Buna ziua, Am un ONG care organizeaza concursuri sportive pentru amatori. Premiile acordate in bani concurentilor (sume mici sub 600 lei) se impoziteaza? Dar ... (vezi toată discuția)
Esti obligat sa platesti impozit pe poker online pokermania pokermania As dorii sa stiu daca sunt obligat sa platesc vreun impozit pe castigurile realizate din poker online (pe internet). Tin sa mentionez ca toate camerele de ... (vezi toată discuția)
Jocurile de noroc silviu35 silviu35 ORICE cistig de la stat sau privat daca cistigi intr-o zi 250 lei in alta zi 150 lei sau 300 ron,suma asta se aduna si se impoziteaza la fisc si iti trimite ... (vezi toată discuția)