Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... impozitare premii in bani si natura concursuri sportive
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

impozitare premii in bani si natura concursuri sportive

Buna ziua,
Am un ONG care organizeaza concursuri sportive pentru amatori. Premiile acordate in bani concurentilor (sume mici sub 600 lei) se impoziteaza? Dar premiile in natura a caror valoare depaseste suma de 600 lei se impoziteaza.?Daca da, cum se procedeaza, concurentul trebuie sa vina cu banii pe impozit si apoi isi poate ridica premiul?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 18:58, 5 Noiembrie 2012
Veniturile sub forma de premii se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 16% aplicata asupra venitului net realizat din fiecare premiu. Obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorilor de venituri. Nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilita in suma de 600 lei, realizate de contribuabil, pentru fiecare premiu. Impozitul calculat si retinut in momentul platii este impozit final. Impozitul retinut se declara in Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat- formular 100
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
george-neagu, moderator
"ART. 76 Stabilirea venitului net din premii şi din jocuri de noroc

Venitul net este diferenţa dintre venitul din premii sau din jocuri de noroc şi suma reprezentând venit neimpozabil.ART. 77 Reţinerea impozitului aferent veniturilor din premii şi din jocuri de noroc

(1) Veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu.

(2) Veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net. Venitul net se calculează la nivelul câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor.

(3) Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine plătitorilor de venituri.

(4) Nu sunt impozabile veniturile obţinute din premii şi din jocuri de noroc, în bani şi/sau în natură, sub valoarea sumei neimpozabile stabilită în sumă de 600 lei, realizate de contribuabil:

a) pentru fiecare premiu;

b) pentru câştigurile din jocuri de noroc, de la acelaşi organizator sau plătitor într-o singură zi.

(5) Impozitul calculat şi reţinut în momentul plăţii este impozit final.

(6) Impozitul pe venit astfel calculat şi reţinut se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reţinut."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jocurile de noroc silviu35 silviu35 ORICE cistig de la stat sau privat daca cistigi intr-o zi 250 lei in alta zi 150 lei sau 300 ron,suma asta se aduna si se impoziteaza la fisc si iti trimite ... (vezi toată discuția)
Premii sportivi ioanasaitis ioanasaitis Buna ziua Tin contabilitatea unui club sportiv de ciclism si ma confrunt cu urmatoarea situatie: am organizat concursuri cu sumele primite din sponsorizari si ... (vezi toată discuția)