avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inregistrare in contabilitate indemnizatie ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inregistrare in contabilitate indemnizatie administrator si contributii aferente

Buna,
As dori ,va rog,o monografie contabila pentru indemnizatia administratorului unic,inclusiv pentru contributii ....si 2 intrebari....va rog:
Se intocmeste stat de plata ?
Contributiile aferente se declara pe Declaratia 100?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: felicia ratiu , utilizator 11:16, 28 Martie 2007
Este salariat?
se plateste indemnizatie la administrator?
Buna,
nu sunt salariat....sunt administrator si asociat unic....fara remuneratie.....deocamdata am contracte cu casa de pensii si casa de sanatate ca persoana fizica....
dar,pentru a beneficia de stagiu de cotizare plata concediu de ingrijire copil,trebuie sa ai venituri impozabile;
am intrebat la casa de pensii si au zis ca daca iti faci contracte de asigurare pe firma ca si asociat unic,beneficiezi de stagiu de cotizare;
de la o firma de conta mi s-a spus ca pentru a beneficia de plata concediului de ingrijire copil trebuie sa iti acorzi indemnizatie;la suma declarata in contractele de asigurare se retine impozitul si se vireaza,restul contributiilor este in sarcina administratorului sa le plateasca...se pot contabiliza prin 461...le plateste firma ,dar banii se aduc si se depun in casierie inainte sau dupa plata,sau se retine suma aferenta contributiilor se retine la sfarsitul anului din dividente....
teorie inca......o sa imi fac contracte pe firma dar...mai incolo....
o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul a iesit la pensie ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua, am urm. situatie: patronul unei firme a iesit la pensie dar, va conduce firma incontinuare ! Trebuie facut ceva gen modificare de statut sau ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Asociatul unic al unui SRL este si administrator prin actul constitutiv. Intrebare: Datoreaza contribuitii la cas, sanatate, somaj ... (vezi toată discuția)
Remunerare asociat unic - administrator toto75 toto75 Buna ziua. Asociatul unic care este si administratorul societatii nu vrea sa fie angajat al acesteia, deci sa beneficieze de salariu . Pana acum el a ... (vezi toată discuția)