Buna,
As dori ,va rog,o monografie contabila pentru indemnizatia administratorului unic,inclusiv pentru contributii ....si 2 intrebari....va rog:
Se intocmeste stat de plata ?
Contributiile aferente se declara pe Declaratia 100?
Multumesc.
Buna,
nu sunt salariat....sunt administrator si asociat unic....fara remuneratie.....deocamdata am contracte cu casa de pensii si casa de sanatate ca persoana fizica....
dar,pentru a beneficia de stagiu de cotizare plata concediu de ingrijire copil,trebuie sa ai venituri impozabile;
am intrebat la casa de pensii si au zis ca daca iti faci contracte de asigurare pe firma ca si asociat unic,beneficiezi de stagiu de cotizare;
de la o firma de conta mi s-a spus ca pentru a beneficia de plata concediului de ingrijire copil trebuie sa iti acorzi indemnizatie;la suma declarata in contractele de asigurare se retine impozitul si se vireaza,restul contributiilor este in sarcina administratorului sa le plateasca...se pot contabiliza prin 461...le plateste firma ,dar banii se aduc si se depun in casierie inainte sau dupa plata,sau se retine suma aferenta contributiilor se retine la sfarsitul anului din dividente....
teorie inca......o sa imi fac contracte pe firma dar...mai incolo....
o zi buna!