avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scaderea indemnizatiei ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scaderea indemnizatiei ccc

Este posibil sa se micsoreze indemnizatiile deCCC si alocatiile copiilor?Daca tot scad toate veniturile????
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 5 August 2010
Din ce se spune in mass-media, este posibil ca de la 01.iunie.2010 sa scada indemnizatiile cu 15% ... insa legea nu poate retroactiva...asadar, parerea mea, este ca indemnizatia pentru CIC va scadea pentru cei care beneficiaza de aceasta dupa 01.iunie.2010.
Indemnizatia va scadea , pentru ca vor scadea veniturile nete care se vor lua in calcul dupa data de 1 iunie 2010 . Oricum s-a promis ca salariul minim nu va scadea sub 600 lei , atunci probabil ca nici indemnizatia minima de crestere copil nu va scadea sub 600 lei .
Si eu sunt de parere cu colega de mai sus , deoarece indemnizatia ccc nu este fixa( ma refer la cei 85% din venituri).Pe urma nu am vazut ca se pune in discutie acesta indemnizatie( abea s-ar fia steptat sa se faca tam-tam) ci cele strict cu caracter de ajutor social. alocatii , somaj etc...
pe urma cand sa aiba timp sa dea si normele de aplicare?
Scuze ca postez succesiv , dar informatia e calda si de interes.Acum 3 minute a anuntat presedintele Basescu ca nu vor fi afectate de reducerea de 15% indemnizatiile de ccc!!!!!!

exista doar exceptia asta si indemnizatia pt persone cu handicap
Nu am inteles... pana la urma indemnizatiile pentru cresterea copiilor vor fi scazute cu 15%? Deoarece suntem deja in luna august si luna trecuta am primit indemnizatia ca si pana acum. S-a anuntat undeva ca aceasta va fi trecuta cu vederea si vor fi afectate doar salariile bugetarilor? Vreau sa stiu la ce sa ma astept. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gemeni vanda_rosu vanda_rosu Buna seara! In luna februarie voi deveni mamica a doi gemeni si am o vechime in munca de 16 ani. Rugamintea mea este sa-mi spuneti, daca se poate, ce prevede ... (vezi toată discuția)
Diminuarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nico75 nico75 Buna ziua! am si eu cateva inrebari : - S-a redus indemnizatia de crestere a copilului incepand cu iunie 2010? si daca da cu cat? - Daca parintele care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil guiualina guiualina Buna ziua! In momentul de fata sunt in concediu pt. crestere copil, pana la data de 27.08.2011. In luna iunie 2011 voi naste cel de al doilea copil, intrand ... (vezi toată discuția)