avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot obtine custodia copiilor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot obtine custodia copiilor?

Buna ziua! Am 2 copiii dintr-o relatie de concubinaj unul de 7 ani si unul de 9 ani,in urma cu cateva luni concubina mea si mama acesteia au luat copii si au fugit fara sa ma lase sa ii vizitez,.copii fiind recunoscuti de mine la nastere si purtand numele meu .Acum cateva zile am fost si mi-am luat copiii de la scoala ,erau speriati si amenintati pusi in potrivaa mea ,dupa cateva ore de stat impreuna cu mine si familia mea copiii sau mai linistit si au inceput sa spuna ce fel traiau acolo cu mama si bunica lor cum ii ameninta si ii pedepsea.Copiii inca sant cu mine.Noi acum ne aflam in Spania iar eu am fost in tara sa ii deschid proces ,am dovezi ca mama ei este bolnava psihic iar ea a parasit tratamentul de tuberculaza si a fugit din spital si un act facut la notariat precum ca a renuntat la primul copil.Ce sanse am sa castig custodia copiilor dat fiind faptul ca copii traesc cu doua persoane bolnave?A si am dreptul sa ii tin in continuare cu mine pana se va da o hotarare judecatoreasca???
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 23:22, 10 Mai 2010
Sanse aveti daca dovediti ca este bolnava psihic.
Doar sa dovediti...

Copii sunt destul de mari si pot fi audiati de instanta.
Din punctul meu de vedere s-ar impune a se proceda in acest mod dar mai depinde si cum gandeste judecatorul cauzei.
Daca gandeste intr-un anumit fel va face asa cum stie inca dinainte de a stii despre ce este vorba.
Dar, orice ar fi sanse aveti...

avocat Claudiu Lascoschi
Instanta,in urma probatoriului administrat in cauza (inscrisuri,martori,interogatoriu,ancheta sociala),avand in vedere si conditiile de crestere si ingrijire oferite de fiecare dintre parinti (locuinta,situatie financiara etc.) va hotari caruia dintre parinti ii va incredinta copiii spre crestere si educare.
Daca dvs.veti putea sa demonstrati ca mama minorilor are probleme grave de sanatate si ca aveti conditii mai bune din punct de vedre material si moral,atunci cred ca sanse exista ca minorii sa va fie incredintati dvs.
Cel mai bine este sa luati legatura cu un avocat pentru un ajutor profesionist.

poti sa ceri legaturi personale cu minorii prin instanta
In acest caz are sanse la incredintarea minorilor.
Depinde cum se va desfasura procesul si ce probe concrete poate prezenta instantei de judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
Aveti sanse, daca un urma achetelor sociale, opiniei celor de la autoritatea tutelara, martorilor prezentati,si celelalte probe admninistrate , vor convinge instanta, ca minorii au conditiile optime pentru educatie si crestere. Cu privire la problemele de sanatate ale sotiei, trebuie sa fie dovedite cu acte medicale. Multi bolnavi care au suferit de TBC, au fost vindecati, dar actul de renuntare la un alt copil, poate sa incline balanta in favoarea dvs. Acum , noi nu stim in ce imprejurari a facut-o, dar a facut-o. Apelati la un avocat, poate sa prevada ce sanse aveti, un functie de actele dosarului dvs.. Succes.
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
ContSters122901, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodia minorilor gygygy gygygy in urma divortului fetita noastra de 6 ani a fost incredintata mamei,dar doresc sa introduc actiune pt. a cere incredintarea minorei mie,pt. ca minora nu mai ... (vezi toată discuția)
Ordonanþã preºedinþialã încredinþare minor 9876 9876 As dori sa stiu daca intr-un astfel de dosar sunt ascultati copiii si daca se tine cont de parerea acestora(asta in cazul in care minorii au varsta de 10 ani ... (vezi toată discuția)
Divort  stoica_tatiana_2002 stoica_tatiana_2002 va rog. sotul meu a parasit domociliul meu. avem 2 copii sub 7 ani.el ar vrea sa aiba autoritate sa ii ia cand vrea.el vrea sa divorteze sa fie liber. nu ar ... (vezi toată discuția)