avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... contestatie proces-verbal circulatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

contestatie proces-verbal circulatie

am pus masina in vinzare pt. ca nu mai pot sa o intretin si vreau sa iau alta mai ieftina pt. ca sint persoana cu handicap locomotor accentuat iar pensia e mica asa ca am dat un anunt ca vind masina ,am avut un cumparator serios asa ca am mers in proba dar nu am luat actele de la asigurator -TALONUL pt ca l-am lasat pt.a face asigurare ca asa a fost intelegerea cu cumparatorul pina probeaza masina sint gata si actele in fine pe traseul scurt pe care l-am facut ne-a oprit politia si soferului ia luat carnetul a primit si 17 mil. amenda iar mie ca proprietar 15.mil.=pt.asigurare si 150ron pt.rovineta cu toate ca sint scutit dupa lege degeaba am explicat ca nimic intelegere pot contesta procesul-verbal
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:02, 9 Mai 2010
Da,puteti contesta in termen de 15 zile de la comunicare ,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia.
Beneficiati de facilitatea scutiri tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania ,in temeiul art 28 din L nr 448 /2006 publicat in MOf Partea I,nr 1/3 ianuarie 2008
Este dreptul dv. sa contestati PV al politiei. In ce priveste sansele, acestea sunt cam mici. masina a circulat pe drumurile publice fara asigurare care intra oricum in vigoare dupa 48 h de la data intocmirii. Veti putea doar sa primiti inapoi banii pt rovineta. Va urez mult succes!
si cumparatorului de ce i s-a dat amenda si i s-a suspendat permisul?
Probabil pentru circulatie pe drumurile publice ,fara talon -lasat la asigurator,fara asigurare,fara rovineta
Contestatia se face in termen de 15 zile de la comunicare. Daca ati semnat procesul verbal, termenul curge de la data semnarii. Daca nu, de la data primirii prin posta. Aveti mai multe alternative.
1. contestatia la judecatoria de care apartineti
2. plata amenzii
In cazul contestatiei, cititi cu atentie procesul verbal si vedeti daca incadrarea faptei a fost facuta corect. Daca ati fost sanctionat prin acelasi proces verbal pentru mai multe fapte, fiecare fapta trebuie sanctionata pecuniar separat. Adica la rubrica de stabilire a amenzii trebuie sa apara ceva de genul ( de exemplu ): 100+500+300.= 900 lei Sumele reprezinta amenda pt. fiecare sanctiune aplicata in parte. In cazul in care procesul verbal nu a fost intocmit astfel, aveti castig de cauza.
Mai depinde si daca procesul verbal a fost intocmit conform prevederilor legale ( fond si forma), cerute de OG 2

Alte discuții în legătură

Prescriptie amenda contraventionala mariaba mariaba Pot contesta o contraventie pe motiv de prescriere in conditiile urmatoare? - data producerii contraventiei: 19.03.2011 - PV de constatare intocmit pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta si tarif de despagubire iuliamariana iuliamariana buna seara! va rog un sfat am primit o amenda potrivit art 8 alin 1 OG 15/2002 si sanctionata de art art 8 alin 2 OG 15/2002 si Potrivit art.8 alin 3 OG ... (vezi toată discuția)
Amenda rovineta, masina vanduta cu contract de vanzare - cumparare. crissbog11 crissbog11 Buna ziua Am primit o amenda pentru rovineta desi masina am vanduto si am scazuto de la financiar, nu si de la politie. Am dat in judecata CNADNR . ... (vezi toată discuția)