avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovineta, masina vanduta cu contract de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovineta, masina vanduta cu contract de vanzare - cumparare.

Buna ziua
Am primit o amenda pentru rovineta desi masina am vanduto si am scazuto de la financiar, nu si de la politie.
Am dat in judecata CNADNR .

DOMNULE PREŞEDINTE

Subsemnatul Trăistaru Florin Bogdan, contestator, cu domiciliul în , posesor al C.I. cu seria, CNP formulez prezenta

PLÂNGERE CONTRAVENŢIONALĂ

Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, seria R15 nr. 0237335 din data de 18,08,2015, întocmit de agent constatator Mihai Hriscu, angajat al CNADR S.A. – CESTRIN, cu autorizaţia de control nr.082, prin care subsemnatul am fost sancţionat contravenţional şi vă rog ca în contradictoriu cu intimata, pe baza probelor ce se vor administra, să dispuneţi:

- admiterea plângerii contravenţionale;
- anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei, seria R15, nr.0237335 din data de 18,08,2015, prin care subsemnatul am fost sancţionat contravenţional cu suma de 250,00 lei.

În fapt, la data de 01,09,2015, am primit prin postă de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, un proces verbal de contravenţie seria R15 nr. 0237335 din data de 18,08,2015, prin care am fost sancţionat cu amenda, pe motiv că am circulat pe drumurile publice cu masina cu numarul de înmatriculare DJ08UTJ, fără a deţine rovinietă valabilă.

Întrucât am vândut la data de 18,03,2015, autoturismul cu număr de înmatriculare DJ08UTJ, serie motor DA18910, carte de identitate G 958796 , către Monolache Simona Daniela, doresc să luaţi măsuri în scopul anulării procesului-verbal de constatare a contravenţiei R15 nr. 0237335 din data de 18,08,2015, deoarece nici nu am condus eu şi nici nu-mi aparţine acest autovehicul .
Vin în acest sens cu această plângere şi contest procesul verbal de contravenţie.
Solicit respectos să îmi admiteţi judecarea în lipsa mea
Depun prezenta acţiune în 2 exemplare.
Probe: - Contract de vânzare – cumpărare pentru un vehicol folosit.
- Adeverinţă de scădere de la direcţia de taxe şi impozite

Data 07,09,2015 Semnatura………..



DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI CRAIOVA



Iar cei de la CESTRIN invoca prin intimpinare urmatoarele articole art.7coroborat cu art.1 al. 1 lit b din O.G. 15/2002 SI ORDINUL 1501/2006 art.24, al.2, lit. d.


Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
crissbog11, utilizator
Cel mai recent răspuns: crissbog11 , utilizator 08:29, 16 Decembrie 2015
Din pacate nu as putea sa va raspund ce ati putea face legat de proces, dar, dupa ce si tatal meu a fost pus recent intr-o asemenea situatie (amenda rovinieta pentru masina vanduta) am aflat ca din 2014 nu mai este necesara radierea de la serviciul de inmatriculari (inainte era la politie), dar, pentru a scapa de problemele cu rovinieta trebuie depusa, la serviciul de inmatriculari, o cerere (cred ca este tipizat) alaturi de copia cartii de identitate si a contractului de instrainare.
Ceea ce am spus mai sus nu va scapa de litigiu, dar va ajuta ca pe viitor sa nu mai aveti aceasta problema.
Buna ziua,
Este corecta cererea dar va sfatuiesc sa invocati, daca este cazul, si lipsa semnaturii olografe a agentului constatator asa cum este stipulat in Decizia ICCJ nr. 6 din 16 februarie 2015
Ulterior am mers de am radiat masina si de la politie.

Am sa ma uit si de semnatura olografe a agentului constatator.
Dar ma intereseaza daca eu pot recupera bani de la noul propietar ? daca pierd acest proces desi mi se pare aiurea odata ce eu am vandut masina prin contract de vanzare cumparare si am scazuto de la financiar.
Si ar mai fi o portita prin care eu am vandut masina la acest propietar in 30 zile e obligat sa faca actele dar el a vanduto mai departe deci sau prelungit iar cu inca cateva zile si eu am vandut masina pe 18.03 si pe 28.04 a luat amenda
Cum as putea sa imi recuperez bani de la noul cumparator ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog?! cosminwon cosminwon Am primit o amenda de la cnadnr ptr rovinieta, la o masina vanduta acum 4 luni. Ma puteti invata, va rog, ce sa scriu in cererea de contestare(sau cum se ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta danutzzul danutzzul Buna ziua, Problema mea este putin mai atipica fata de cele prezentate pana acum de alti utilizatori ai acestui forum. Am primit pana acum 3 PVCC emise de ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv cnadnr castigata, cnadnr face apel bobeicacristi bobeicacristi Buna ziua, Am avut o masina pe care am vandut-o, un golf 2, care a trecut prin mai multi proprietari si la un moment dat a fost depistata de o camera de ... (vezi toată discuția)