avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal

a-s dori sa stiu,daca un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 15 ani,pt inselaciune,condamnare ramasa definitiva in anul 1999,dupa intrarea in vigoare a noului cod penal,se va schimba ceva ,in sensul reducerii maximului de 15 ani ,din actualul cod ,in maximul de 7 ani din noul cod penal,sper ca m-am facut inteles,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: michy , utilizator 13:02, 26 August 2011
asa lea venit lor la trib ,dar daca dmv stiti mai bn?vb cand se va schimba codul pen sa vedem cine are dreptate
nu vreau sa te contrazic, poate ai dreptate, dar sunt doua chestii diferite, si anume ca beneficiaza de legea mai favorabila iar maximul din noul cod penal este de 5 ani pentru inselaciune, deci pedeapsa ii va scadea la acest maxim, iar ceea ce ai auzit tu este posibil sa se intample deoarece nu toate noile incadrari scad si astfel ar beneficia toti detinutii de noul cod.
=))) Tare mult as vrea sa vorbesc cu acest procuror si sa vad cum ar fi formulat un astfel de articol: Art n-spe C.p.p" Toate persoanele condamnate definitiv vor beneficia de o reducere de 5 ani din pedeapsa cu executare." Si cand mai avem cate o condamnare definitiva , mai scoatem 5 ani, si tot asa. Deja devin hilare zvonurile despre noile coduri.
Doamna, domnule micky nu poate exista o astfel de lege despre care vorbiti, sa se scada cate 5 ani din toate condmarile, nu exista temei legal.
exact toti detinutii beneficiaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cod penal ptr condamnatii definitiv michy michy acum in toamna se va schimba si codul penal ,iar toti cei care au fost condamnatii definitiv se va reduce din pedeapsa 5 ani,nu conteaza daca esti recidivist ... (vezi toată discuția)
Redozare pedeapsa stochelrodu stochelrodu Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca, conform noului cod penal care va intra in vigoare, se vor redoza pedepsele definitive aflate in curs de ... (vezi toată discuția)
noul cod penal sofiaelena sofiaelena va rog sa-mi spuneti daca noul cod penal intra in vigoare pe data de 1 octombrie 2011? prietenul meu savarseste o pedeapsa pentru inselatorie. la comisie i-au ... (vezi toată discuția)