avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum pot scapa de firma si implicit de ANAF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum pot scapa de firma si implicit de ANAF

In ian 2008 am deschis o firma de servicii protectia muncii. In august am incheiat orice activitate (angajati, facturi etc). In aprilie 2009 am suspendat firma pe 3 ani la Camera de Comert, certificatul firmei a ramas la ei. Am dat cate 50 lei la o contabila care facea declaratiile 100. am din 2009 doar 3 confirmari postale de trimitere acte la ANAF. Nu mai gasesc nici contabila si nici originalele la actele trimise de ea. Ce pot sa fac pentru a scapa de aceasta firma (s-o radiez), de amenzile de nedepuneri pe 0 , de ANAF in final.... Doua persoane diferite mi-au spus sa ignor somatiile ANAF pentru ca o vor desfiinta intr-un final. Mentionez ca firma nu are datorii fata de stat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 15:25, 10 Mai 2010
Daca societatea nu are datorii nici fata de stat nici fata de creditori, puteti incepe sa faceti demersurile pentru dizolvare voluntara si lichidare, conform art. 235 din lg. 31/1990.
Aveti insa nevoie de un certificat de atestare fiscala pe care il elibereaza administratia financiara.
Daca va aflati in inactivitate temporara inregistrata la ORC si indepliniti conditiile din OPANAF 1221/2009, puteti solicita organului fiscal regim derogatoriu de declarare, care consta in principiu in eliminarea obligatiilor de declarare pe perioada aprobata (sa nu aveti datorii, sa nu apara obligatii fiscale pe perioada regimului derogatoriu etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant la 30.06.2010 Diana_10 Diana_10 o firma asuspendat activitatea la 31.12.2009, in ianuarie are plati la buget si cheltuielile cu suspendarea firmei,iar in martie are chitanta de la ORC ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar isa01 isa01 Am o firma ce are ca obiect de activitate \"intermedieri in comentul cu material lemnos si materiale de constructii\" (cod caen 4613). Contabila imi tot vine ... (vezi toată discuția)
Radiere firma inactiva ElenaLuisa ElenaLuisa Spuneti-mi va rog, o firma care e inactiva dar care si-a depus toate declaratiile si nu mai are nici o datorie, are 2 asociati care vor sa o licideze, radieze, ... (vezi toată discuția)