avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit forfetar

Am o firma ce are ca obiect de activitate "intermedieri in comentul cu material lemnos si materiale de constructii" (cod caen 4613).
Contabila imi tot vine cu ordine de plata pentru impozitul forfetar. Si il platesc, desi firma nu are activitate, singurul motiv pentru care nu am suspendat-o, este ca are 2 terenuri in proprietate.
De ce trebuie sa platesc acest impozit (desi nu desfasor nici o activitate) si cat timp va mai trebui sa il platesc? Stie cineva? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: isa01 , utilizator 10:54, 12 Mai 2010
Impozitul minim prevazut la art.18 din Codul fiscal il veti plati, pana cand va fi abrogat sau...singura dvs.iesire este sa inregistrati firma in inactivitate temporara la Registrul comertului. In aceasta situatie, nu mai datorati impozit minim, ci impozit pe profit, care in cazul dvs. va fi probabil 0. Totodata, daca indepliniti conditiile de la pct. 3 din OPANAF 1221/2009, puteti solicita organulul fiscal si regim derogatoriu de declarare (pe perioada suspendarii activitătii sa nu mai depuneti declaratii fiscale la ANAF).
Multumesc mult pentru raspuns. Avem vreo sansa sa se abroge impozitul vreodata? :-/
O intrebare mai am: daca inregistrez firma in inactivitate temporara, ce se intampla cu cele 2 terenuri pe care firma le are in proprietate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de firma si implicit de anaf MARIANXXL2000 MARIANXXL2000 In ian 2008 am deschis o firma de servicii protectia muncii. In august am incheiat orice activitate (angajati, facturi etc). In aprilie 2009 am suspendat firma ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii societate suspendata blackjack blackjack Trebuie sa depui declaratii chiar daca societatea este suspendata pentru o perioada de 3 ani? Care este logica? (vezi toată discuția)