sotul meu are o hot.jud. definitiva emisa in 1989 unde,pe de o parte s-a facut iesirea din indiviziune a bunurilor imobile iar ,pe de alta parte au ramas in indiviziune cu terenul aferent locuintei.In aceasta hotarare au ramas in indiviziune la terenul aferent doar 2 mostenitori(surorile sotului)desi sotul meu nu a cedat dreptul lui de mostenire nici uneia dintre surori.Cum isi poate recupera sotul meu partea lui de teren care i se cuvine conf.certificatului de mostenitor...daca in hotararea mai sus amintita nu este trecut?
da imobilul a cazut in cota unei surori de-a sotului obligand-o pe aceasta sa-i plateasca sulta...si pentru ca nu i-a platit..ne-am mutat in imobil....in ceea ce priveste terenul,conf.hotararii judecatoresti din anul 1989,terenul a ramas in indiviziune numai pentru surorile sotului,intrebarea mea este.....sotul mai are dreptul la teren?fac precizarea ca el nu a renuntat la teren in favoarea celor 2 surori.....dar asa a fost emisa hotararea.
Mostenire
iuliana74
Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)