Buna ziua!
Iata cu ce problema ma confrunt si nu stiu cum sa mai scap de ea!
In urma cu aprox 2 luni, am folosit pe internet, un serviciu care furniza coduri de reincarcare a cartelelor orange, pe baza datelor de card si a contului aferent.(personal si al sora-mi). Acest lucru l-am facut de cateva ori pana cand am ajuns la concluzia ca preturile cerute sunt prea mari. Drept urmare am renuntat la astfel de reincarcare.
Recent, o concitadina a reclamat disparitia din contul de card, a unei sume de cativa lei (150 parca). Culmea? S-a folosit un serviciu similar , unde la comanda erau trecute TOATE DATELE MELE PERSONALE, dar cardul ei. Am intervenit prin cunostinte la politie si in urma cercetarilor, adresa IP de pe care s-au facut comenzile e aceeasi cu a calculatorului personal ba chiar si cu cel al retelei de la servici. Acuma nu sunt chiar ageamiu in calculatoare, si stiu cum se poate schimba un IP cu tot cu mac.Problema e ca in aceasta situatie m-ar astepta probabil un proces lung, din care nu prea vad eu cum voi demonstra ca datele nu imi apartin. Ceea ce ma framanta este faptul ca in urma unui accident auto am primit o condamnare de 4 luni cu suspendare, din care nu a trecut decat una. Cum am destui "prieteni" care stiu ca foloseam aceasta modalitate de incarcare a telefonului, iar a afla un ip de calculator, chiar si cel de la servici e usor, cum sa fac sa scap din aceasta situatie? Sau daca nu reusesc sa demonstrez ca nu eu sunt faptasul, cum sa fac?
Mi se pare prostesc, ca in acest caz sa risc inchisoarea inutil si pentru o suma asa de mica.
Va multumesc!
personal, am unele rezerve referitoare la speta.
la computere si world wide web sunt bata. bata de lemn de plop in aer. recunosc.
dar ma bucur sa va dau vestea ca in cazul unei condamnari, nu se va retine recidiva. condamnarea suferita de dvs. nu indeplineste prima conditie a recidivei.
ca un detaliu tehnic - chiar daca a schimbat ip-ul in cazul in care in retea exista un switch cu management (si probabil ca exista) se va putea afla de unde s-a "actionat" (ora, dat si in mare parte si locul, sau cel putin o arie destul de restransa) sau cel putin va dovedi ca nu ati fost dumneavoastra. cum s-a spus si inainte cel mai bine ar fi sa colaborati cu politia si sa oferiti cat mai mutle detalii.