avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... organizare concurs secretar comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

organizare concurs secretar comuna

ma poate indruma cineva in legatura cu organizarea concursului pentru secretar comuna. Functia de secretar este vacanta din noiembrie 2008 si acum vrem sa organizam concurs.
Am vb la ANFP si nu au fost foarte expliciti. Cum trebuie formulata adresa de inaintare prin care se solicita organizarea concursului si care este procedura mai exacta?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:26, 10 Mai 2010
n avti voie.. posturile din administratia publica de stat si locala sunt blocate pana la noi dispozitii
Imi pare rau, dar se poate: OUG 34/2009, art. 22 (2) punctul1 prevede ca se excepteaza de la blocare ..."functiile publice de conducere" - ori, din cate imi aduc eu aminte, functia publica de secretar al unitatii administrativ-teritoriale chiar este o functie publica de conducere...
Faceti adresa scrisa catre ANFP:
.............................................................................
"Conditiile de desfasurare ale concursului:
- sediul: primaria X;
- ora si locul desfasurarii concursului: XXXXX
Conditii de participare:
- cele prevazute la art. 54 din Legea nr. 188/1999, Statutul functionarilor publici;
- studii: superioare juridice sau administrative, absolvite cu diploma de licenta;
- vechime in specialitatea studiilor: minim 2 ani.
Bibliografie propusa:
• Legea nr. 188/1999, privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
• Legea nr. 215/2001, privind Administratia publica locala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
• Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici;
• Ordonanta Guvernului Romaniei nr. 35/2002, pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a consiliilor locale, cu modificarile si completarile ulterioare;
• Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ;
• Legea nr. 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public;
• Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica;

• Legea nr. 18/1991, a fondului funciar, cu modificarile si completarile ulterioare;
• HG 890/2005 privind aprobarea Regulamentului privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate private asupra terenurilor, a modelului si modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor;
• OG 1/1992 privind registrul agricol;
• Codul familiei;
• Codul muncii;
• OUG 27/2003 privind procedura aprobarii tacite;
• Legea nr. 50/1991, republicata, privind autorizarea lucrarilor in constructii;
• Codul de procedura civila;
Componenta comisiei de concurs – membri propusi de Primaria comunei X:
M– referent clasa, grad, treapta;
N – referent, clasa, grad, treaptar;
Z – referent resurse umane, clasa, grad, treapta
Y - referent, clasa, grad, treapta.;
Componenta comisiei de solutionare a contestatiilor – membri propusi de Primaria comunei...:
V – consilier, clasa, grad, treapta ;
X – referent, clasa, grad, treapta;
Z – consilier, clasa, grad, treapta
Anexam alaturat si acordul ordonatorului principal de credite pentru organizarea acestui concurs.Va rugam sa desemnati reprezentantul ANFP in comisia de concurs"

ANFP-ul trebuie sa va raspunda in scris, ori ca alba, ori ca neagra. Adresa trebuie trimisa ANFP cu 20 de zile inainte de demararea procedurilor de organizare a examenului...
Multumesc pentru raspuns!
Membrii comisiei de concurs si ai comisiei de solutionare a contestatiilor trebuie sa fie functionar pub cls. I cu atributii in domeniul juridic sau pot fi f.p. din celelalte compartimente ale primariei?
La ANFP mi-au spus ca ei vor organiza concursul, ei vor stabili data concursului.
Este corest asa?
da, este corect asa, cu mentiunea ca, dvs. trebuie sa propuneti niste membri in comisiile de concurs si solutionare a contenstatiilor, bibliografia( obligatoriu legea nr. 118/1999, legea nr. 7/2004 si legea nr.215/2001), precum si data la care doriti sa fie organizat concursul (minim 45 de zile inainte).
Pentru comisii, aveti in vedere urmatoarele predeveri legale:
H.G. nr.611/2008
" ART. 30
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 26 alin. (1), în cazul concursurilor organizate în vederea ocupării funcţiilor publice de secretar al unităţii administrativ-teritoriale comisia de concurs şi comisia de soluţionare a contestaţiilor se constituie după cum urmează:
a) 2 membri sunt reprezentanţi ai instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se află funcţia publică vacantă pentru care se organizează concursul;
b) 2 membri sunt reprezentanţi ai Agenţiei;
c) un membru este reprezentant al instituţiei prefectului din judeţul în care se găseşte instituţia publică pentru care se organizează concursul.
ART. 31
(1) Pot fi desemnaţi ca membri în comisiile de concurs sau de soluţionare a contestaţiilor funcţionarii publici definitivi.
(2) Pentru a fi desemnaţi în comisiile de concurs sau de soluţionare a contestaţiilor, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cunoştinţe aprofundate în unul dintre domeniile funcţiilor publice pentru care se organizează concursul sau cunoştinţe generale în administraţia publică;
b) să aibă pregătire şi/sau experienţă în unul dintre domeniile funcţiilor publice pentru care se organizează concursul, managementul resurselor umane sau în administraţia publică;
c) să aibă o probitate morală recunoscută;
d) să deţină o funcţie publică cel puţin din aceeaşi clasă cu funcţia sau funcţiile publice vacante pentru ocuparea cărora se organizează concursul;
e) să nu se afle în cazurile de incompatibilitate sau conflict de interese prevăzute la art. 32 şi 33.
(3) Pentru concursurile organizate în vederea ocupării funcţiilor publice de conducere, cel puţin 2 dintre membrii comisiei de concurs, respectiv ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor trebuie să fie funcţionari publici de conducere.
ART. 32
(1) Nu poate fi desemnat membru în comisia de concurs sau în comisia de soluţionare a contestaţiilor funcţionarul public care a fost sancţionat disciplinar, iar sancţiunea aplicată nu a fost radiată, conform legii.
(2) Calitatea de membru în comisia de concurs este incompatibilă cu calitatea de membru în comisia de soluţionare a contestaţiilor.
ART. 33
Nu poate fi desemnat membru în comisia de concurs sau în comisia de soluţionare a contestaţiilor funcţionarul public care se află în următoarele cazuri de conflict de interese:
a) are relaţii cu caracter patrimonial cu oricare dintre candidaţi sau interesele patrimoniale ale sale ori ale soţului sau soţiei pot afecta imparţialitatea şi obiectivitatea evaluării;
b) este soţ, soţie, rudă sau afin până la gradul al IV-lea inclusiv cu oricare dintre candidaţi ori cu un alt membru al comisiei de concurs sau al comisiei de soluţionare a contestaţiilor;
c) este sau urmează a fi, în situaţia ocupării funcţiei publice de conducere pentru care se organizează concursul, direct subordonat ierarhic al oricăruia dintre candidaţi." :)

Alte discuții în legătură

Examen functie publica s.stefan s.stefan In comisia de examen este colega de birou a unui contracandidat. Este legal??? (vezi toată discuția)
Comisia de concurs catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu daca inspectorul de resurse umane are dreptul sa faca parte din comisia de concurs sau are obligatia doar sa intocmeasca actele ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional (functionar pubic) ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica,sint incadrat ca si Consilier asistent din august 2012. Am terminat si masteratul in domeniul in care ... (vezi toată discuția)