avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primire decizie judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primire decizie judecatoreasca

Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:59, 30 Iunie 2011
mergeti la arhiva si intrebati daca s-a redactat hotararea judecatoreasca. daca nu s-a redactat faceti cerere scrisa de urgentare a motivarii hotararii de catre instanta.
Mergeti la grefa instantei si cereti eliberarea hotararii legalizata definitiva si irevocabila.
Hotararile civile se redacteaza in 30 de zile de la pronuntare, iar in situatia in care aceste termen este depasit ,se poate formula o cerere adresata presedintelui instantei pentru urgentarea redactarii.
Daca vorbim de o hotarare a instantei de fond, aceasta poate fi legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila numai dupa expirarea termenului caii de atac, termen care curge de la data comunicarii si numai daca nici una dintre parti nu formuleaza cale de atac - apel/recurs dupa caz impotriva respectivei sentinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se face pronuntarea actului dupa un proces? daniela andor daniela andor buna!am avut un proces cu custodia copilului,am castigat procesul si vreau sa ma ajutati sa imi spuneti in cat timp dupa incheierea procesului voi primi ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort alina010 alina010 Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg ... (vezi toată discuția)