avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintarea si injurarea unei persoane ce se afla pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintarea si injurarea unei persoane ce se afla pe domeniul unui vecin cu mine

amenintarea si injurarea unei persoane ce provoaca scandal cu afirmatii mincinoase catre mine si care se afla pe propietatea unui vecin de-al meu ,acesta ne fiind acasa.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:44, 11 Mai 2010
Persoana pe care ati amenintat- si/sau insultat-o poate formula impotriva dvs.plangere penala penala pentru insulta (art.205 c.pen) si amenintare( art.193 c.pen. )la politia competenta teritorial.
Dvs.puteti de asemeni sa formulati impotriva acesteia la acelasi organ de politie plangere penala pentru calomnie conform,art.206 c.pen.
Amandoi trebuieste sa va dovediti plangerile cu acte,martori,alte mijloace de proba permise de lege.
Daca in preajma nu era niciun martor, va fi cam greu de dovedit savarsirea infractiunii de amenintare...daca aceasta a constat intr-un singur act. Calomnia, la fel.
Eu as lasa-o asa ...pentru ca, la nervi, fiecare poate reactiona violent verbal. Daca lucrurile se repeta insa si, exista martori atunci da, as face plangere. ;)
Daca,persoana in cauza detine probe temeinice ,poate sa formuleze actiune sub aspectul disp art 193 Cod penal si art 205 Cod penal
@oprea geri, daca nu era nimeni prin preajma, nu se poate considera ca ati fost calomniat ( a fost intre 4 ochi). Dar si dvs. v-ati ,,descarcat' , injurandu-l pe om.Acum , considerati si dvs. ca sunteti chit...nu veti putea nimic proba si veti pierde timpul pe la politie..mai bine impacati-va...ca oamenii , intr-adevar, mai spun la nervi lucruri pe care poate apoi le si regreta...
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contractuala restrictiva? gabrici gabrici sunt injuraturile, acuzatiile neintemeiate, amenintarile, jignirile definite clar de vreo lege ca fiind ilegale? exista vreo reglementare in acest sens? din ... (vezi toată discuția)
Agresare verbala!!! delia25 delia25 Nu stiu ce sa ma mai fac, va rog sa ma ajutati! Ce pot sa fac daca o persoana ma agreseaza verbal ori de cate ori ma intalneste, ma ameninta...si lucram in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala? ArualAnele ArualAnele Buna, Am fost insultata la o postare de-a mea de pe pagina de Facebook si as dori sa stiu daca pot face plangere penala impotriva persoanei care m-a ... (vezi toată discuția)