avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legea 1 indice 18
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legea 1 indice 18

Numele meu e Virgil am 35 de ani . Am cumparat o masina de la cineva o dacie mai exact convenind cu propietarul sa merg pe numerele lui pana facem actele .,pierzand una din placute de inmatriculare am facut una provizorie din tabla neavand bani si nici timpul necesar sa merg sa fac alta placuta de inmatriculare,intr-o noapte venind catre casa am fost oprit de catre un agent de circulatie,acesta retinandu-mi placutele de inmatriculare si talonul pt itp-u expirat (eu nestiind ca itp-ul nu era facut aiurea)agentul respectiv mi-a retinut talonul mi-a dat amenda 330 de roni in 48 de oresi placutele de inmatriculare ,fiind ora tarzie ,avand 2 copii acasa care ma asteptau am facut prostia sa merg mai departe cu masina pentru a ajunge acasa(precizez ca sunt vaduv si acasa ma asteptau copii) in drum spre casa am fost oprit de un alt agent de politie acestuia ia-m inmanat dovada, permisul si mi-a facut dosar penal pt conducere fara placute de inmatriculare eu nedand-umi seama ca dovada era fara drept de circulatie,precizez ca permisul nu imi fusese retinut(la-m depus a doua zi eu la postul de politie ,practic am fost confuz nu am realizat ca am comis o prostie ) Va-s ruga din suflet sa-mi raspundeti si mie ce mi se poate intampla?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 10:09, 11 Mai 2010
Buna ziua !
Daca circumstantele faptei sunt cele pe care le prezentati, consider ca fapta dumneavoastra poate avea o consecinta, constand in cel mai rau caz, cu o pedeapsa penala cu suspendare, iar in cel mai optimist scenariu o amenda administrativa.
Oricum ar fi bine sa va asigurati apararea, in fata organelor de cercetare si urmarire penala,prin avocat.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp se retine permisul de circulatie? dragosql dragosql Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in spania, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca ... (vezi toată discuția)
Talon auto adrianmorus adrianmorus Talonul mi-a fost ridicat pentru itp expirat.Ulterior am fost la RAR am facut itp, am platit amenda si am fost la politie sa imi recuperez talonul dar fiind ... (vezi toată discuția)
Talon suspendat [fara numar pe fata (pierdut)] mozavictor mozavictor Am fost oprit de un echipaj de politie la intersectia Simeria-Hateg . Dupa ce agentul s-a prezentat am intrebat \"Motivul Opririi ?\" raspunsul a fost \"nici ... (vezi toată discuția)