avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Talon auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Talon auto

Talonul mi-a fost ridicat pentru itp expirat.Ulterior am fost la RAR am facut itp, am platit amenda si am fost la politie sa imi recuperez talonul dar fiind ridicat in alt judet inca nu sosise.....L-am intrebat pe politist si mia zis ca se poate circula asa chiar daca nu sosise talonul inca.Sunt curios daca chiar se poate circula pentru ca in 3 saptamani inca talonul nu a ajuns
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:55, 26 Decembrie 2013
OUG195
Art.35. -
(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (de la 6 la 8 puncte-amendă) următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art.35 alin.(2).

Daca veti avea ghinionul sa fiti oprit in trafic pana la ridicarea certificatului de inmatriculare, sa-i spuneti agentul rutier sa nu va amendeze pentru ca un "politist" v-a spus "ca puteti circula asa".
Dar puteti avea norocul sa nimeriti peste un agent rutier care sa inteleaga situatia si sa va dea doar un avertisment daca ii prezentati dovada eliberata de RAR.
Sau puteti avea super-norocul sa nu va opreasca nimeni.:)
Puteti dovedi, in caz ca sunteti oprit de politist, sa-i dovediti cu documentul, in copie, de plata a amenzii.
Art. 198.din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002

(1) În cazurile prevăzute de lege, odată cu constatarea faptei, poliţistul rutier sau, după caz, poliţistul de frontieră reţine certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, eliberând dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie, după caz.

Prezentati-va la agentul de politie care v-a spus ca puteti circula pentru a confirma in scris si sub semnatura acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control rar payty payty Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile pe care le am in cazul in care sunt oprit de un control facut de laboratorul mobil RAR. Sunt posesorul ... (vezi toată discuția)
Retinere talon auto pt lipsa cvc auto mariana pop mariana pop buna seara mi-a fost retinut talonul pt o masina pe care am cumparat-o cu o ora in urma pt ca nu aveam cvc , acesta urmand sa se intocmeasca a doua ... (vezi toată discuția)
Reținere talon pt caroserie deteriorata Alina Tudose 1 Alina Tudose 1 Bună dimineața, Am rămas fără talon din cauza unor “elemente de caroserie vizibil corodate”., fapta prevăzută la Art. 99/1/18 din OUG ... (vezi toată discuția)