avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere: contestarea legalitatii masurii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere: contestarea legalitatii masurii

Buna ziua,in 29.aug.2005 am fost concediat,conf.art.65/CM,in luna aprilie 2005,am fost transferat in baza art.169/cm de la serviciul public la CL,dupa care in 22.04.2005,angajatorul a emis preaviz de 15 zile(concedierea fiind colectiva.In 13.05.2005,angajatorul opereaza concedierea in carnetul de munca si emite si disp.de concediere dupa care ulterior emite onua disp.prin care arata ca:Incepand cu 16.05.2005 se suspenda disp.de concedire,pe perioada suspendarii preavizului.In luna aug.2005 in timop ce eram in preaviz solicit CFS dar nu se aproba pe motiv ca am fost concediat si postul meu este restructurat.In 29 aug.2005 angajatorul emite onua disp.de concediere cu alt nr.,prima fiind suspendata.Angajatorul incalca prev art 69-71 si 74 din CM,postul meu este si la ora actuala.Am avut calitatea de reprezentant al salariatilor obs.prev art.229/CM.In sept.2006 am adresat un memoriu MAI la care am raspuns ca nu au competenta in acest sens.In aug.2009 am depus o plangere la DNA dar aceasta a fost remisa parchetului spre solutionare si actual se fac cercetari.Actual in baza art.1alin.4pot solicta procurorului sa faca sesizare in contencios pt.exceptie de nelegalitate a disp.de concediere sau pot sa ma adresez instantei pentru nulitate absoluta (art.2 din D 167/58.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 24 Mai 2010
Opinia mea este sa incercai ambele cai.
nicxon a scris:

Actual in baza art.1alin.4pot solicta procurorului sa faca sesizare in contencios pt.exceptie de nelegalitate a disp.de concediere sau pot sa ma adresez instantei pentru nulitate absoluta (art.2 din D 167/58.Multumesc.)

:stunned:
Nu are nici o incidenta in speta d-voastra D 167/1958 - care priveste prescriptia extinctiva - iar procurorul n-are nici o treaba cu "exceptia de nelegalitate a dispozitiei de concediere". Adresati-va tribunalului in circumscriptia caruia locuiti la sectia litigii de munca.
Nu va suparati.........

Dar nu cumva a trecut de mult termenul in care ati fi putut contesta decizia de concediere????

Inteleg ca ati fost concediat in aug 2005, in 2006 ati facut un memoriu si abia in 2009 ati depus plangere la DNA.
Dar la Sectia litigii de munca a tribunalului de pe raza dvs de domiciliu nu ati incercat niciodata sa depuneti o contestatie? Aveati la dispozitie 30 zile de la comunicarea deciziei.
buna ziua,maputeti ajuta cu model de cerere in acest sens .multumesc cu respect.
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul………………………..…domiciliat in……………………………….

Formulez
CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE CONCEDIERE
nr………….din………..emisa de……………cu sediul in…………..prin care , in baza art……….codul muncii am fost concediat din functia de …… incepind cu data de……….

Cer anularea acestei decizii, reintegrarea in functia avuta si obligarea angajatorului sa-mi plateasca despagubiri egale cu salariile indexate, majorate sau reactualizate, cit si la plata sumei de……… reprezentind dreptul la……………….. de care as fi beneficiat daca nu eram concediat.

De asemenea cer obligarea angajatorului sa-mi plateasca cheltuielilor de judecata pe care la voi face cu acest process.

MOTIVELE CONTESTATIEI

In fapt in perioada ……….am desfasurat activitatea de ………., iar prin decizia citata am fost concediata pentru motivul ca……….. masura dispusa in baza art….. din codul muncii.

Consider ca masura luata impotriva mea este nelegala si netemeinica pentru ca……………………………………………………………………………………

In drept,îmi întemeiez contestatia pe dispozitiile art.76-78 din codul muncii.Înţeleg sa ma folosesc de proba cu acte, precum si de proba cu urmatorii martori…………………………

În consecinta cer admiterea contestatiei, anularea deciziei , reîncadrarea în funcţia avută, plata drepturilor băneşti de care am fost lipsit si cheltuieli de judecata.

Anexez decizia de concediere.

Depun contestatia în dublu exemplar pentru a fi comunicată angajatorului.

Potrivit art.285 din codul muncii contestatia este scutita de taxa judiciara de timbru si de timbru judiciar.


Data depunerii………………….. Semnatura……………..



DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI ..........................

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere/sanctionare nelegala = o simpla notificare fara efect juridic = termenul de prescriptie de 30/45 de zile nu mai opereaza codulmuncii codulmuncii In cazul unei decizii de cocediere/sanctionare nelegala (deci care nu are un efect juridic) instanta de judecata nu mai poate admite intimatei (angajatorului) ... (vezi toată discuția)
Modificãri ale legii contenciosului administrativ referitoare la excepþia de nelegalitate a unui act administrativ normativ donigao donigao Buna ziua, Avand in vedere modificarile aduse la art.4 din Legea 554/2004, in sensul ca un act administrativ cu caracter normativ nu mai poate fi supus ... (vezi toată discuția)
Posibilitate reabilitare in cartea de munca? FLORIN VASILIU FLORIN VASILIU Cunosc un angajat care a fost concediat de doua ori de aceeasi societate cu incadrari diferite ale Codului Muncii.Ambele decizii de concediere au fost ... (vezi toată discuția)