avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere: contestarea legalitatii masurii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere: contestarea legalitatii masurii

Buna ziua,in 29.aug.2005 am fost concediat,conf.art.65/CM,in luna aprilie 2005,am fost transferat in baza art.169/cm de la serviciul public la CL,dupa care in 22.04.2005,angajatorul a emis preaviz de 15 zile(concedierea fiind colectiva.In 13.05.2005,angajatorul opereaza concedierea in carnetul de munca si emite si disp.de concediere dupa care ulterior emite onua disp.prin care arata ca:Incepand cu 16.05.2005 se suspenda disp.de concedire,pe perioada suspendarii preavizului.In luna aug.2005 in timop ce eram in preaviz solicit CFS dar nu se aproba pe motiv ca am fost concediat si postul meu este restructurat.In 29 aug.2005 angajatorul emite onua disp.de concediere cu alt nr.,prima fiind suspendata.Angajatorul incalca prev art 69-71 si 74 din CM,postul meu este si la ora actuala.Am avut calitatea de reprezentant al salariatilor obs.prev art.229/CM.In sept.2006 am adresat un memoriu MAI la care am raspuns ca nu au competenta in acest sens.In aug.2009 am depus o plangere la DNA dar aceasta a fost remisa parchetului spre solutionare si actual se fac cercetari.Actual in baza art.1alin.4pot solicta procurorului sa faca sesizare in contencios pt.exceptie de nelegalitate a disp.de concediere sau pot sa ma adresez instantei pentru nulitate absoluta (art.2 din D 167/58.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 24 Mai 2010
buna ziua,referitor la cazul meu arat:Angajatorul(primar) a emis disp.de concediere impotriva mea,DISPOZITIE de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului a dl.CN,incepand cu data de 29.08.2005.PRIMARUL MUN.M---.Avand in vedere:1.Prev.OUG.Nr....,2 Prev L 53/CM,3.Preavizul nr....,Certificatul Medical......In temeiul art.71,alin.1 din L215/2001-privind L Administratiei Publice Locale, DISPUN: Art.1.Se concediaza ,pentru motive care nu tin de persoana salariatului,incepand cu data de 29.08.2005,dl. CN,avand functias de....in cadrul......,incadrat in baza CIM nr...incheiat la data de.... pe durata nedeterminata. Art.2.In drept concedierea este determinata de desfiintarea locului de munca...Art3.In fapt....ART.4 CONTRACTUL DE MUNCA INCETEAZA DE LA DATA COMUNICARII. Eu nu am primit o DISP. de incetarea CIM ci doar de concediere.In cazul de fata ce pot solicita in instanta(consider ca CIM nu a incetat din moment ce angajatorul nu a dispus asta in concret)Locul de munca pe care am fost incadrat este si in prezent in organigrama nu a fost desfintat.VA ROG SA MA AJUTATI,Ce pot solicita in instanta pt.a ma reincadra ?Multumesc
nicxon a scris:

........
Ce pot solicita in instanta pt.a ma reincadra ?Multumesc

Solicitati instantei anularea deciziei de concediere si reintegrarea in functia avuta inainte de incetarea c.i.m.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere/sanctionare nelegala = o simpla notificare fara efect juridic = termenul de prescriptie de 30/45 de zile nu mai opereaza codulmuncii codulmuncii In cazul unei decizii de cocediere/sanctionare nelegala (deci care nu are un efect juridic) instanta de judecata nu mai poate admite intimatei (angajatorului) ... (vezi toată discuția)
Modificãri ale legii contenciosului administrativ referitoare la excepþia de nelegalitate a unui act administrativ normativ donigao donigao Buna ziua, Avand in vedere modificarile aduse la art.4 din Legea 554/2004, in sensul ca un act administrativ cu caracter normativ nu mai poate fi supus ... (vezi toată discuția)
Posibilitate reabilitare in cartea de munca? FLORIN VASILIU FLORIN VASILIU Cunosc un angajat care a fost concediat de doua ori de aceeasi societate cu incadrari diferite ale Codului Muncii.Ambele decizii de concediere au fost ... (vezi toată discuția)