avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... investire formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

investire formula executorie

buna seara, se poate cere instantei investirea cu formula executorie a unui antecontract v.c.(-fara o notificare prealabila a promitent vanzatorului) in situatia in care termenul de predare al ap. era in urma cu 15 luni? in antecontract notarul scrie..."in cazul neindeplinirii obligatiilor.......antecontractul de v.c.constituie titlul executoriu.
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 13:08, 13 Mai 2010
Trebuie investit cu formula executorie la instanta de judecata.
Succes.
Multumesc !inca ceva se considera de drept in intarziere? putem sa trecem peste etape .....notificari.. si mergem direct in camera de consiliu..?
Problema ridicata de dvs comporta multe discutii.
Din economia celor prezentate de dvs reiese faptul ca ati incheiat un antecontract de vanzare cumparare, iar promitentul vanzator si-a asumat obligatia de predare a bunului la o anumita data, care este situata acum 15 luni.
Ideea este ca antecontractul de vanzare cumparare este o dubla promisiune de vanzare cumparare, iar nu un contract de vanzare cumparare.
Obligatia vanzatorului de a preda bunul vandut, constituie o obligatie principala in cadrul unui contract de vanzare cumparare, iar nu intr-un antecontract de vanzare cumparare.
Va sugerez sa solicitati instantei de judecata pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de vanzare cumparare, in situatia in care dvs, ca si promitent cumparator, ati achitat integral pretul sau declarati ca puteti achitat imediat pretul stipulat in antecontract.
Buna ziua,

hai sa clarificam un pic lucrurile.
Daca doriti sa obtineti o hotarare judecatoreasca pentru a avea un titlu de proprioetate asupra bunului - atunci NU aveti nevoie sa investiti cu formula executorie acest antecontract.

Acest antecontract constituie titlu NUMAI pentru sumele avansate. Asadar, veti avea nevoie de investire DOAR DACA veti alege sa va recuperati sumele platite ca avans. Aceasta din urma varianta trebuie insa analizata temeinic pentru ca exista riscuri serioase sa va pierdeti timpul si banii cu aceasta cale.

Recomandabil este sa formulati o actiune pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare. Pentru asta gasiti un profesionist.

Avocat Boncu
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Boncu Constantin, Avocat
Buna ziua.Recomandarea mea este sa angajati un avocat in situatia in care sunteti interesata in achizitionarea apartamentului sau sa puneti in executare antecontractul de vanzarea cumparare(titlu executoriu) ]n situatia in care doriti sa va primiti banii

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie a unui antecontract de vanzare-cumparare kid kid Buna seara, As dori sa stiu care este procedura prin care se poate investi cu formula executorie, fara somatie, punere in intarziere, chemare in judecata ... (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)
Interdictie de instrainare ptr mai multe imobile. procedura. Irina S. Irina S. Am un antecontract de v-c neexecutat. Sunt creditor. Debitorul nu a venit la notar sa incheie contractul in ziua stabilita. Prin antecontract s-a stabilit ca ... (vezi toată discuția)