avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Radio on-line
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Radio on-line

Pentru un post de radio on-line trebuie neaparat licenta?
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 11:53, 13 Mai 2010
nu cred ca trebuie, dar ar fi bine intrebat direct la CNA...;)
Nu are absolut nici o treaba CNA-ul, pt ca un radio on-line nu este de fapt un radio, neavand o emsiei pe unde hertiene. Un radio on-line este un site care face streaming si cam atat.
Singura institutie care emite o autorizatie (impropriu spus autorizatie, se numeste contract-licenta neexclusiva) este UCMR-ADA, pentru muzica utilizata pe internet. Costul depinde de nr de lucrari muzicale utilizate, de la 20 lei pe luna pana la 100 lei. Intrati pe situl lor (www.ucmr-ada.ro) si vedeti pe prima pagina metodologia tarifara si unde v-ati putea incadra dvs.
In curand o sa apara si tariful CRDIDAM (organism de gestiune colectiva care apara drepturile interpretirlor), ei fiind in negocieri cu utilizatorii la acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pt radio online privind drepturile de autor claudiu.ar claudiu.ar buna ziua, vreau sa fac un radio online si sa pun muzica comerciala.pe viitor o sa bag si reclame. as dori sa stiu cat ma costa taxa pe drepturile de ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru a emite la un radio on-line andra_puyshor andra_puyshor Pentru a emite la un radio on-line iti trebuie licenta pentru muzica de vreme ce se plateste server-ul? (vezi toată discuția)
Plata drepturi de autor paulica_67 paulica_67 am un mic magazin si zilele trecute ma pomenesc cu un inspector care mi-a zis ca trebuie sa platesc drepturi de autor pt. un aparat tv.are dreptate?acum m-a ... (vezi toată discuția)