avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii si nu drepturi salariale taiate de OUG 18/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii si nu drepturi salariale taiate de OUG 18/2010

Prin vointa unilaterala a directorului mi-a incetat abuziv Contractul de Munca am fost data afara efectiv fara o decizie de concediere
Am castigat in instanta reîncadrarea si plata salariilor
Conform legii, hotararea fiind definitiva, am facut o cerere angajator, pentru plata salariilor.
Raspunsul la cerea mea de plata a salariilor restante din mai -septembrie 2009 a fost ca le voi primi conform OUG 18/2010 adica pana in dec. 2013
M-am adresat unui executor si raspunsul a fost aproximativ acelasi ”sa mai vad !”
Eu cum pot munci in anul 2009 si sa primesc salariile in 2013 traiul zilnic nu este peste 2-3 ani ?
Va sesisez in aceasta problema deoarece prin eludarea legii a drepturilor fundamentale si invocand OUG18/2010 un angajator face un abuz si nu vrea sa imi achite salariul
Dupa ce te judeci si dovedesti ca a facut un abuz si trebuie sa iti dea salariile, poti sa primesc raspuns: salariile le voi primi in maximum 3 ani incepand cu anul viitor ?
Dupa cum stiu dupa 3 ani se prescriu drepturile salariale,
va multumesc.#-o

Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 10:26, 12 Mai 2010
Buna ziua !
Ati inteles gresit. Ordonanta de urgenta spune ca plata acestor salarii se face esalonat si nu in 2013. Nici nu poate fi vorba de termen de prescriptie.
"Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010, se realizeaza astfel:
a) in anul 2011 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu."
In alta ordine de idei , consider ca trebuia sa solicitati si daune morale.
Cu stima !
Buna ziua,
Cred ca in sentinta scrie plata unei despagubiri egale cu salariile. Daca este asa incercati, tot prin executor sa incasati suma cuvenita in baza Codului muncii.
Controlul si sanctionarea concedierilor nelegale


Art. 76. - Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta.
Art. 77. - In caz de conflict de munca angajatorul nu poate invoca in fata instantei alte motive de fapt sau de drept decat cele precizate in decizia de concediere.
Art. 78. - (1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul. (2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
Parerea mea personala este ca drepturile de natura salariala la care se refera OUG 18/2010 si OUG 71/2009 se refera strict la acele drepturi castigate pe baza unor legi speciale ( profesori, magistrati etc.).

Oricum, daca aveti putina rabdare, vom avea o decizie a Curtii Constitutionale in acest sens deoarece aceasta a fost sesizata da catre Avocatul poporului.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug 115/2023 pentru despagubirile castigate in urma hotararii judecatoresti executorii AncaBac AncaBac In urma unei hotărâri judecătorești executorii s-a stabilit că: „obligă pârâta la plata unei despăgubiri egală cu salariile indexate, majorate și ... (vezi toată discuția)
Oug 71/2009 - drepturi salariale obtinute in instanta Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! OUG 71/2009 reglementeaza drepturile salariale obtinute prin hotariri judecatoresti definitive in cursul anului 2009!! Dar cele din 2010???? NU ... (vezi toată discuția)
Sentintã tichete cadou flexi flexi Avem o sentinţă definitivă cu obligatia primăriei de a achita fiecarui salariat-personal contractual- tichete cadou pe anul 2009 prevăzute de contractul ... (vezi toată discuția)