avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citirea apometrelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citirea apometrelor

Buna ziua ! Ma intereseaza cine are obligatia citiiri apometrelor de
apa rece din apartamente si cum se procedeaza?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 20:17, 19 Mai 2011
Comitetul executiv poate decide asupra unei persoane, poate fi si administratorul, dar in egala masura oricare alta persoana...sau poate decide ca citirea apometrelor sa fie facuta lunar de proprietar (chirias), urmand ca periodic (la cateva luni, anual) sa fie verificata citirea lor de catre o persoana abilitata (administrator sau alta persoana).

Adica nu este stabilit in lege cine citeste aceste apometre?Cum adica sunt la mana unuia sau altuia din scara blocului/???
Daca nu locuiesc acolo este normal sa-mi puna la cheltuiala pausal ?daca am apometru trebuie citita ca index acest consum ,NU?daca nu sunt in aprtament atunci ce se intampla si cum se face rectificarea consumurilor?
Si care este logica treceri peste acordul propietarului de a factura pausal?
Expuneti exact problema Dv. ca sa va pot raspunde coerent exact la problema.
Ati pus o intrebare generala si v-am raspuns la general.

- nu este stabilit prin lege.
- daca nu locuiti in apartament, nu veti avea consum contorizat, dar veti plati o cota-parte din "pierderile de apa" rezultate din diferenta intre consumul facturat de furnizor si consumul declarat de proprietari pentru luna respectiva.
- rectificarea consumului Dv. se face in luna listei pentru care veti face declararea sau vi se va citi (depinde de cum e la Dv. in asociatie obiceiul) in mod real indecsii de pe apometru. Ceea ce este pus ca si cota-parte pentru "pierderi" nu se mai rectifica pentru ca acele pierderi sunt platite de toti proprietarii, inclusiv de cei care lipsesc din apartament.
- despre ce acord vorbiti?
=D>
Bine punctat Elga!
La mine in bloc ne citim singuri apometrele si raspundem de ceea ce declaram la un eventual control.
Aceeasi intrebare am pus-o si eu administratorului: de ce mai platesc si pausal? mi s-a specificat ca este vorba de pierderi + apa folosita la spalarea scarilor. La acelasi pausal intra klar si spalatul covoarelor si a masinilor de catre unii locatari. Ce pot sa fac? #-o...asa-i in Romania

O zi buna tuturor!
Spalatul masinilor si covoarelor

Ar fi de dorit sa se interzica acestea de catre comitetul executiv;
Daca nu se poate starpi obiceiul, atunci celor care isi spala covoare si masini sa li se puna o taxa fixa pentru asta si sa se scada din consumul pentru luna respectiva impartit celorlalti locatari. Taxa ar putea fi reglementata tot de comitet.

Consum pausal = consumul total facturat de furnizor care se imparte pe numar de persoane, in cazul in care nu exista contoare de apartament.
Ceea ce se plateste la contorizati in plus fata de consum se cheama cu un titlu generic "pierderi de apa", asta ca sa nu ne pierdem in amanunte....:)

Alte discuții în legătură

Lege pentru repartizarea pierderilor de apa jordella jordella Buna seara, La asociatia noastra s-a hotarat cu majoritate de voturi ca repartizarea pierderilor de apa sa se faca pe apartament.Un locatar care nu ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Instalare apometre apa calda-rece fara acordul asociatiei razvancost razvancost Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ... (vezi toată discuția)