avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire formula executorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire formula executorie

Imi puteti spune care este procedura investirii unei ordonante de somatie de plata cu formula executorie? Va multumesc
Se formuleaza o cerere de investire cu formula executorie la instanta care a pronuntat ordonanta, la care atasati ordonanta, un timbru judiciar de 0,15 lei si o taxa de timbru de 4 lei. Se stabileste termen in camera de consiliu si daca cererea indeplineste conditiile legale se admite si ordonanta va fi investita.
Se investeste cu formula executorie in numai in cazul in care debitorul nu-si indeplineste obligatia de plata in termenul prevazut in ordonanta sau trebuie investita inainte?
Cererii de investire i se ataseaza ordonanta in original ?
Pentru a putea pune in executare hotararea obtinuta in cadrul somatiei de plata, se formuleaza cerere de legalizare si de investire cu formula executorie a hotararii. Astfel, se va achita o taxa de timbru de 6 Ron si se va atasa timbru judiciar de 0.30 Ron.
Dupa ce se va ridica hotararea legalizata si investita se va putea merge cu ea la executor pentru a fi pusa in executare.
~ Conținut șters la cerere ~
Mai revin cu o intrebare: hotararea legalizata si investita cu formula executorie trebuie sa o ridic personal sau pot cere trimiterea ei prin posta, eventual cu plata la ridicare? Ar trebui sa fac un drum de 700 km, de la un capat la altul al tarii. Va multumesc pt sfaturile dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)
Somatie admisa OANA GORAN OANA GORAN deci, am Ordonanata de admitere a somatiei de plata,, dar nu vrea sa plateasca,,, cum pot recupera??? merg la executor judecatoresc sa-l execut silit??????? ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru iancu123 iancu123 stie cineva cat este taxa de timbru si timbru judiciar in cazul investirii cu formula executorie? (vezi toată discuția)