avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... vechimea necesara in profesia juridica
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

vechimea necesara in profesia juridica

Va rog sa ma lamuriti si pe mine care este vechimea necesara intr-o profesie juridica pentru a da doar examenul de intrare in barou si a nu mai avea nevoie de stagiu?
Daca indeplinesti conditia vechimii, dai examenul pentru avocat definitiv?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:24, 12 Mai 2010
Nu se pune problema vechimii. Daca o persoana e definitivata in profesia de consilier juridic, poate da direct definitivatul in avocatura.
Examenul de definitivat pentru consilier juridic se poate da dupa 2 ani, asta inseamna ca tot atunci se poate da si examenul de definitivat in avocatura?
Stiam ceva de o vechime de 5 ani pentru a da direct examenul de intrare in barou.
Ceea ce nu stiti este ca cei de la UNBR modifica legislatia in domeniu aproape la fiecare examen de intrare in profesie:)

Pt mai multe informatii, studiati site-ul lor oficial: www.unbr.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)