Nu semnati actul aditional ,daca nu va convine modificarile respective ...daca il semnati, atunci obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional.
Deci eu m-am gandit sa scriu in partea de jos a actului langa semnatura:
-refuz sa semnez actul fiindca nu e corecta normarea timpului de munca(chiar nici nu este,nu pot fi de acord nici cum ca nu-mi ajunge timpul).
-Nu am fost instiintat inainte cu .....15 zile(????) de modificare conform cu art.... din codul muncii.. nu stiu trebuie sa mai caut ,poate imi spuneti dvs.Mai e valabila prevederea ca nu pot fi concediat daca refuz( conf art 72(2))?.
2. Codul Muncii nu prevede niciun termen privind informarea prealabila ... art.17 alin.1 C.mun. : Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
Despre normarea timpului efectiv de munca,se vrea de catre angajator sa ne plateasca numai 4 ore in loc de 8 ore si nu este corect fiindca nu se poate face treaba care trebuie facuta in timpul ala mai scurt , el vrea asta doar ca sa ne dea bani mai putini sau sa ne determine sa plecam la cerere ca sa nu primim somaj sau salarii compensatorii. Asa cred eu si asa si este, e vorba de o companie mare cu zeci de mii de angajati se vrea sa se faca asta la nivel de tara.
Am recitit ce-am scris,am spus despre diminuarea salariului dar de fapt aceasta se intampla pe cale de consecinta datorita reducerii timpului efectiv de lucru,asta e de fapt nemultumirea fiindca oricum trebuie sa stai sa termini ca nu ajung 4 ore , poate 6 ore ar fi fost mai aproape de adevar!,oricum nu pot fi de acord si nu cred ca semnez ca sa autorizez aceasta masura dea dreptul idioata.