avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare

nu am platit polita de asigurare pentru un apartament luat prin credit ipotecar de 1an si 9 luni.astazi cei de la banca si-au adus aminte de asta si vor sa o platesc. trebuie sa o platesc si pentru perioada din urma sau doar din momentul de fata .
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:02, 13 Mai 2010
Prin neplata asigurarii ati incalcat una din conditiile contractuale prin care vi se elibera imprumutul solicitat. In functie de ce prevede contractul va trebui sa va conformati deoarece banca are dreptul in acest caz sa va execute silit, adica sa va ceara sa achitati in avans tot creditul ramas. Nu uitati ca in cazul unui contract intre doua parti, atat una cat si cealalta parte au atatdrepturi cat si obligatii pe care vi le-ati asumat prin semnarea contractului.
Aveti doua contracte:cel de credit si cel de asigurare(il aveati,de fapt).
Nu trebuie sa platiti retroactiv.Pentru perioada in care nu ati platit,nu exista risc asigurat.La acest moment,nu se poate pretinde prima de asigurare pentru o perioada imposibil de asigurat.
Incheiati o alta asigurare si prima de asigurare este aferenta perioadei acoperite.
mmm898 a scris:

1.nu am platit polita de asigurare pentru un apartament 2.luat prin credit ipotecar de 1an si 9 luni.astazi cei de la banca si-au adus aminte de asta si vor sa o platesc. trebuie sa o platesc si pentru 3.perioada din urma sau doar din momentul de fata .

Cateva explicatii necesare:
1.-polita de asigurare exista, emisa/semnata avand si termene de plata(rate) scadente?Eventual prima rata achitata la emiterea ei?
2.- termenul se refera la lungimea contractului sau la timpul scurs de la acordare pana azi?
3.-daca nu a fost achitata nicio rata in polita, nu exista "perioada din urma", polita fiind anulata/reziliata prin neplata.Daca au fost achitata cel putin o rata, polita se poate gasi in situatia de suspendata(perioada de la ultima scadenta pana la zi) sau reziliata daca termenul scadenta fost depasit mai mult de perioada de gratie admisa.
Situatia in care va aflati, o gasiti in conditiile de asigurare atasate politei.
In cazul in care polita este in situatia reziliata , veti semna incheierea unei polite valabila de la data curenta, valabila 12 luni, reinnoibila anual pana la achitarea creditului, achitabila in rate anuale, sau subanuale(termen negociat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aigurare casa ipotecata alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Am un credit imobiliar, la care am facut asigurare tot la aceeasi banca si sunt la zi cu ratele, in schimb asigurarea nu am mai platit-o (am ramas ... (vezi toată discuția)
Asigurare impusã ºi neonorabilã cristina-kelemen cristina-kelemen Am acceptat, la contactarea unui operator al unei bănci, un card de credit pentru cumpărături. La ridicarea acestuia de la bancă, am avut surpriza să ... (vezi toată discuția)
Asigurare credit ipotecar- asigurare obligatorie mariamn mariamn Stiu ca, daca la un credit ipotecar exista si asigurare impusa de banca, platita de client, aceasta asigurare este valabila si in cazul asigurarilor ... (vezi toată discuția)