avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... predarea carnetului la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

predarea carnetului la politie

daca am pierdut procesul cum trebuie sa procedez ca sa predau carnetul la politie ? Trebuie sa ma duc la tribunal sa iau hotararea definitiva sau astept sa o trimita prin posta acasa?
Legea este foarte clara:
Predarea permisului de conducere trebuieste facuta in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii.Depasirea acestui termen atrage adugarea la sanctiunea initiala a inca 30 de zile de suspendare a dreptului de a conduce(art.118 din OUG nr.195/2002)
dar hotararea definitiva pot sa o iau eu de la tribunal sau vine prin posta ?banuiesc ca trebuie sa mi se dea ceva de la tribunal . NU am mai trecut prin asa ceva si nu stiu
Mergeti la arhiva respectivei instante si solicitati hotararea pe care urmeaza sa o legalizati cu mentiunea definitiva si impreuna cu permisul duceti si o copie de pe hotarare.
permisul poate sa-l predea altcineva la politie deoarece eu muncesc in alta localitate si nu pot sa ma prezint personal ? va multumesc
Nu,trebuie sa mergeti personal sa il predati.

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa predau permisul? bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna seara, am depus o plangere contraventionala impotriva uni P.V. prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile, am pierdut, in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pt nepredare permis dupa perimare plangere contraventionala lorena1604 lorena1604 Acum doi ani permisul de conducere mi-a fost suspendat pentru o perioada de trei luni. Am facut plangere contraventionala impotriva procesului verbal, iar ... (vezi toată discuția)
Cum predau permisul? octaradu1 octaradu1 Daca am pierdut procesul cu politia ..cum predau permisul azi se fac 14 zile ... ma duc si il predau pur si simplu ? mentionez ca au trecu 14 zile de cand sa ... (vezi toată discuția)