avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum predau permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum predau permisul?

Daca am pierdut procesul cu politia ..cum predau permisul azi se fac 14 zile ... ma duc si il predau pur si simplu ? mentionez ca au trecu 14 zile de cand sa dat pronuntarea si am vazut pe net lucrul acesta sau astept sa imi vina akasa pronuntarea ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:26, 25 Iunie 2012
Depuneti o cerere prin care solicitati predarea permisului si anexati solutia de pe net.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
Francisc Gerber, Avocat
Pronuntarea nu o sa vi se comunice acasa pentru ca dvs. sunteti cel care ati deschis procesul si trebuie sa va interesati de sentinta. Daca sentinta este defavorabila mergeti si depuneti permisul la serviciul rutier. Nu este nevoie sa aveti sentinta, pentru ca IPJ ca parte in proces, va primi un exemplar din sentinta. Predati permisul, iar in schimb veti primi o dovada, fara drept de circulatie, cu care, la expirarea perioadei de suspendare va veti ridica permisul.
catalin2832 a scris:

Nu este nevoie sa aveti sentinta, pentru ca IPJ ca parte in proces, va primi un exemplar din sentinta. Predati permisul, iar in schimb veti primi o dovada, fara drept de circulatie, cu care, la expirarea perioadei de suspendare va veti ridica permisul.


hotararile judecatoresti in astfel de cazuri NU se comunica partilor.

in momentul retinerii permisului de conducere in trafic a fost eliberata o dovada de circulatie prun urmare nu se mai elibereaza o alta dovada la restituirea permisului.

trebuie avut in vedere faptul ca in unele cazuri in care permisul de conducere a fost suspendat este necesar sustinerea testului pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie in caz contrar se prelungeste perioada de suspendare cu 30 de zile.

permisul de conducere se preda in baza unui certificat de grefa sau a hotararii definitive si irevocabile ori puteti incerca si solutia propusa de @FranciscGerber, uneori politia rutiera nu este "multumita" cu aceasta solutie si solicita hotararea judecatoreasca definitiva dar avand in vedere ca va aflati in a 14 a zi, (daca nu il predati in 15 zile se mai adauga un bonus de 30 zile) luati macar un nr de inregistrare de la politie prin care sa dovediti ca ati "incercat" predarea permisului de conducere.
eu am scris:

(...)in momentul retinerii permisului de conducere in trafic a fost eliberata o dovada de circulatie prin urmare nu se mai elibereaza o alta dovada la restituirea permisului.


corectie: (...) nu se mai elibereaza o alta dovada la predarea permisului.

m-am gandit la restituirea catre politie !:hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ramona09 ramona09 In data de 27-01-2009,am avut un accident rutier pentru neacordare de prioritate,in care mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 90 zile.am facut ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească ! bebeto112 bebeto112 Buna seara, Astazi am fost la ultima înfățișare intr-un proces in care am fost intimat ! Am văzut pe site la judecătorie ca mi sa respins plângerea ! In ... (vezi toată discuția)