avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt casatorita ,dar am un baietel de 1 an jumate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt casatorita ,dar am un baietel de 1 an jumate conceput cu un alt barbat .acesta ma poate da in judecata pt recunoasterea copilului ?

Buna seara .Problema mea este mai ciudata si mai rara ...Sunt casatorita de 10 ani ,dar in ultima perioada rewlatia mea cu sotul meu a inceput sa se deterioreze ,si nu mai era decat un pas pana la divort ,intre timp eu am inceput o alta relatie cu un alt barbat cu care am si ramas insarcinata (mentionez ca cu sotul nu am avut copii,sotul a aflat ca sunt insarcinata si m-a implorat sa mai dau o sansa casniciei noastre ceea ce am si facut .....Barbatul cu care am ramas insarcinata a sperat ca noi doi ne vom intemeia o familie mai ales afland ca sunt si insarcinata (a banuit ca cu el (sotul neputand procreea ),pe toata durata sarcinii si dupa a tot sperat ca am sa ma intorc la el ,dar .....acum vrea sa ma dea in judecata ,sa ma acuze pt inselaciune si vrea drepturile lui de tata asupra copilului (adica sa vada copilul si tot ce impune asta )..se poate asta ,poate sa reuseasca atata timp cat copilul are un tata legal ?Va multumesc anticipat !
Oricine are dreptul de a se adresa instantei, dar tatal biologic al copilului nascut in cadrul casatoriei in care sotul mamei este altul decat tatal biologic, nu ii este recunoscut dreptul de a se adresa instantei pentru a rasturna prezumtia legala ca tatal copilului este sotul mamei.
Astfel, acesta se poate adresa instantei, dar actiunea va fi respinsa ca indamisibila fara a se mai administra vreo proba.
Aceasta prezumtie legala poate fi rasturnata de mama ca reprezentant legal al copilului, de sotul mamei, ambii in termenele prevazute expres de lege si de copil, dupa ce acesta devine major.
Nu aveti de ce sa va faceti probleme!
Nu vad cum, un avocat (cat de bun ar fi el...) ar putea sa impiedice aceasta exceptie de inadmisibilitate pentru ca tatalui biologic sa-i fie admisa cererea si probatoriile...;)
Stimate coleg...asa cum s-a stabilit paternitatea in unele cazuri dupa moartea tatalui si 25 de ani ai fiului, desi , teoretic si asta sfida fantasticul .:D si aici se poate gasi o modalitate juridica , bazata pe interes , spre exemplu.., tocmai asta este frumusetea dreptului, de a gasi solutii...desigur sansele sunt extrem de mici , cum am spus, dar nu imposibil
Da, foarte frumos a spus colega Antoanela, frumusetea dreptului...
Dreptul poate fi foarte spectaculos.Se poate invoca exceptie pe exceptie...;)
Am facut asa ceva si era sa rupa dosarul cele doua judecatoare de curiozitate...amandoua erau curioase si nu se intelegeau...:D
Era clar ca instanta va invoca din oficiu o exceptie.Am dat doar un exemplu.
In aceasta materie insa nu cred ca tatal va fi atat de perseverent mai ales ca va fi obligat si la plata pensiei de intretinere si la multi le piere elanul cand se gandesc la pensie...

avocat Claudiu Lascoschi
Intr-adevar dreptul are o frumusete aparte... (si atunci marmota....)

Din punct de vedere al dnei maryaaa ca si eventuala parte in proces dreptul este si frumos si spectaculos. Cum sa nu fie frumos intr-un asemenea caz?
Adica sa fii chemat in instanta de amant care pretinde ca ti-a facut un copil iar in sala se mai afla sotul tau si eventuale cunostinte. Spectaculos chiar...

Domnilor avocati, fiti rezonabili! Raspunsul pt user este unul singur.

Doamna Maryaaa nu vi se va intampla nimic pentru ca nimeni nu poate contesta paternitatea in cazul expus de dvs. Nu exista mijloace juridice! Punct.
Parerea mea este ca solutii juridice exista dar nu vor fi cautate...pentru ca trebuie cautat adanc si se pierde mult timp...
Nu trebuie decat sa ne gandim la faptul ca tatal natural nu isi va putea vedea niciodata copilul decat dupa ce va fi major si ar trebui sa ne dea de gandit...:hm:

Tatal minorului va trebui sa urmareasca de la distanta ce mai face copilul sau fara a avea dreptul de a vorbi cu el...intrucat asa e legea...
Oare, o asa lege poate rezista daca se gaseste un tata care sa vrea neaparat sa puna capat acestei probleme?Un tata care sa vrea sa se judece cu orice pret?
Eu cred ca, nu...

Marea problema este ca tatii nu se implica si lasa lucrurile asa cum au cazut.Punct.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii vivas vivas Sunt divortata si am un copil minor.In timpul casatoriei,am mai stat despartita de sotul meu si am avut o legatura si cu-n alt barbat.Are dreptul acel barbat ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Paternintate in discutie dupa 5 ani ionescy ionescy Am aflat ca nu sunt tatal copilului respectiv cand copilul a implinit 5 ani. Mai pot schimba ceva? Multumesc. (vezi toată discuția)