avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizare constructii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizare constructii

Buna ziua
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:

Incerc de mai bine de 1 an sa obtin o autorizatie de construire#-o si de fiecare data cand ma duc la primarie mi se solicita altceva: ba o plansa care e gresita, ba un certificat energetic (nu era obligatoriu la data solicitarii), ba o schita refacuta, etc. etc. Nici nu le mai stiu numarul.....
Intr-un final, ma aproprii cu toate actele de cele solicitate, dar surpriza: mi s-a solicitat un nou deviz intocmit in baza HG 28/2008!
M-am uitat si eu pe aceasta hotarare si mi se pare ca se adreseaza lucrarilor de incestitii finantate din fonduri publice. Eu sunt persoana fizica si doresc sa construiesc o casa. Atat. Si mai cred ca sunt fie incompetenti, fie rau intentionati.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat in acest sens?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 22:13, 13 Mai 2010
Probabil ca documentatia depusa de dv nu a fost completa, sau a fost incorect redactata....pe de o parte!
Dar este foarte adevarat ca procedura de autorizare este pe alocuri ambigua si drept rezultat este interpretabila....
In ceea ce priveste Devizul Estimativ care vi s-a cerut, el foloseste ca baza de calcul pentru taxa de autorizare si taxa de timbru OAR.
Titulatura corecta a HG.28/2008 este:
HOTÃRÂRE nr.28 din 9 ianuarie 2008
privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii

deci se refera si la imobile particulare(obiectiv de investitii)!!!
Acest deviz cade in sarcina biroului de arhitectura care v-a intocmit documentatia pentru autorizare.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundamentare in legislatia europeana pentru hg 28/2008 danielleg danielleg Buna ziua! Poate cineva sa ma directioneze catre echivalentul in legislatia comunitara si/sau fundamentarea HG nr. 28/2008 pentru aprobarea ... (vezi toată discuția)
Tipuri cheltuieli din capitolul de proiectare si inginerie din devizul general - obiective de investitii si lucrari de interventie Razvandvl Razvandvl Ce tipuri de cheltuieli sunt incluse in capitolul de Proiectare si Inginerie din Devizul General pentru obiective de investitii si lucrari de interventie si ... (vezi toată discuția)
Taxa autorizatie de construire andr33apn andr33apn Buna ziua, Cum se calculeaza/interpreteaza taxa pentru autorizatia de construire in virtutea art.267, alin.(8) \" Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de ... (vezi toată discuția)