avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probabilitate referat avertisment cu sanctionare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probabilitate referat avertisment cu sanctionare salariala

Lucrez la compartimentul financiar contabilitate al unei firme. in una din zile un coleg de la dep resurse umane a venit si mi-a cerut informatii care se aflau doar pe fluturasii de salariu sub pretextul ca are de facut un raport. Prin acest fapt am fost acuzat de director ca nu respect confidentialitatea datelor si sint in dicutie pentru a fi sanctionat disciplinar. Mi se pare absurd atit timp cit cel care a venit la mine m-a mintit, iar in plus mai lucreaza si la un departament care are responsabilitati in acest domeniu(salarizare - personal).
este posibil sa ma sanctioneze cu micsorare de salar?
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 16:34, 13 Mai 2010
Depinde de ce va considera comisia de cercetare disciplinara.

Aveti grija cum va prezentati pozitia, cum va motivati si va aparati.
-vedeti in fisa postului daca aveti aceasta responsabilitate de confidentialitate a salariilor.... sau o are angajatul de la resurse umane?

-nu este obligatoriu ca salariatul de la departamentul ru sa intocmeasca salariile, depinde de politica firmei, eu cred ca este mai bine sa se ocupe de salarii ru si sa fie controlat de departamentul contabilitate (plati)
Urmariti si daca se respecta procedura privind posibila sanctionare ca s-o puteti contesta la Tribunal (vezi CCMUN2007-2010, art.75).
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine intocmeste deciziile de salarizare (in cazul in care intervin modificari: mariri, promovari, etc) Bianca Iris Bianca Iris In cadrul institutiei noastre exista 2 compartimente: Financiar-contabilitate, salarizare, achizitii publice administrativ - cu o singura angajata, absolventa ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi pastrez locul de munca angelguard angelguard Buna seara, Lucrez pentru o corporatie. Mi s-a parut ceva in neregula pe fluturasul de salariu, am discutat cu cativa colegi si am constatat ca si la ei ... (vezi toată discuția)
Resusrse umane carpaho carpaho Sunt contabila la o firma iar in atributiuni am salarizare, stocuri, casierie si responsabil resurse umane. daca este nevoie de doua fise de post una pentru ... (vezi toată discuția)