avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import produs software tara non UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import produs software tara non UE

Buna ziua,

Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea problema. Am o firma de IT care doreste sa cumpere un software dintr-o tara non UE. Procedura de face in felul urmator: in baza unei facturi se face o plata catre aceea firma pentru un numar de X licente ale unui software care va fi instalat de catre firma mea la clienti, ei urmand sa platesca o taxa lunara. Nelamurirea mea este cum se procedeaza cu TVA-ul si taxele vamele tinanad cont ca acele licente nu sunt un produs fizic, deci nu vor intra in tara(vama) pe un suport fizic. Practic se poate considera ca firma din strainatate presteaza un serviciu de la distanta prin Internet, deoarece acele licente se valideaza pe un server al lor.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: muzu , utilizator 21:34, 15 Mai 2010
exact, este vorba de un serviciu, iar firma din tara nonUE va factura fara tva, urmand ca dvs. sa inregistrati taxare inversa.
danike a scris:

exact, este vorba de un serviciu, iar firma din tara nonUE va factura fara tva, urmand ca dvs. sa inregistrati taxare inversa.


Am si eu o intrebare pentru domnul danike.
Daca acesta activitate o considera serviciu, acesta activitate este supusa impozitului pe nerezidenti?
Multumesc.
dupa parerea mea aceasta nu este o redeventa deoarece software-ul este doar utilizat nu si multiplicat si redistribuit, deci nu trebuie retinut impozit.
am sa incerc sa explic situatia mai clar. eu voi plati o suma de bani care reprezinta de fapt costul pentru inchirierea unui software si anume a unui numar de x licente anuale ale acestui software. eu la randul meu voi inchiria acest software lunar ca parte a unui sistem IT(include si hardware) clientilor din Romania. partea cu TVA si taxarea inversa imi este clara. nu-mi este clar daca implica vreo formalitate vamala si de asemenea cunsosc termenul de impozit pe nerezidenti.

completare: acest software voi dori sa-l si vand clientior din Romania ca optiune la inchiriere. nu stiu daca situatia este diferita in vreun fel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
muzu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor decont 300 sibcon sibcon Am o achizitie licenta soft din SUA de la un magazin online. Unde o trec in decont 300? o inregistrez prin taxare inversa? (vezi toată discuția)
O societate inregistrata in scop de tva in romania este intermediar ... xenacont.office xenacont.office O societate inregistrata in scop de TVA in Romania este intermediar intr-o tranzactie - o societate din Ungaria cu cod valid de TVA , ne factureaza un ... (vezi toată discuția)
Non eu sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua, Am a problema legata de o factura de prestari servicii pe cale electronica dintr-o tara NON EU. As dori sa va intreb in D300 in care rand intra? ... (vezi toată discuția)