avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA O societate inregistrata in scop de TVA in Romania ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

O societate inregistrata in scop de TVA in Romania este intermediar ...

O societate inregistrata in scop de TVA in Romania este intermediar intr-o tranzactie -

o societate din Ungaria cu cod valid de TVA , ne factureaza un software pe care apoi il refacturam unei societati din Romania, respectiv prestari de implementare si de training.

.Pentru instalare si training se deplaseaza un specialist de la firma din Romania direct la beneficiarul final , firma din Romania, platitor de tva,

. Cum tratam d.p.v al TVA (serviciu sau achizitie de bunuri intracomunitare sau marfa) si al impozitului pe venit pentru persoane juridice nerezidente aceasta achizitie din punctul nostru de vedere de intermediar?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:59, 23 Martie 2022
Pentru serviciul primit ( software) de la firma din Ungaria nu se datoreaza impozit pe nereizidenti . Este o achizitie de serviciu intracomunitar la care faceti taxare inversa ( se declara in D390) apoi se refactureaza cu TVA la firma din Romania .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara antonia_m09 antonia_m09 O soc.com din Romania, platitoare de TVA achizitioneaza din Italia de la o societatea platitoare de tva (cod fiscal valid) materiale auxiliare utilizate ... (vezi toată discuția)
Refacturare servicii transport achizitie intracomunitara Otilia B Otilia B Buna ziua, o firma A din Romania efectueaza achizitie intracomunitara din Ungaria de la firma B. Firma C din Romania efectueaza transportul, si factureaza ... (vezi toată discuția)
Furnizor fara cod valid de tva boda_meli boda_meli Buna, Firma din Romania, platitoare de TVA, achizitioneaza servicii de transport de la un furnizor din Ungaria. Furnizorul nu are cod valid de TVA. Prestarea ... (vezi toată discuția)