avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de mostenire

Buna ziua,as vrea sa stiu cum trebuie procedat daca parintii mei vor sa imi faca un act de mostenire pt o garsoniera,de ce am nevoie si cat costa?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 17:55, 14 Mai 2010
Buna ziua !
Probabil, vorbind de " act de mostenire", va referiti la un testament sau donatie. In acest caz va sfatuiesc sa va prezentati cu parintii la un notar de stat pentru a va calcula valoarea acestor acte. Trebuie sa aveti asupra dumneavoastra actele de identitate ale partilor si actele imobilului.
Puteti de asemeni incheia un contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere.
Cu stima !
Buna ziua! trebuie sa te prezenti la un avocat sau un notar si sa inchei un contract de intretinere(vanzare-cumparare) ,sau parintii tai sa incheie un testament la notar!
Elena_Av a scris:

Buna ziua! trebuie sa te prezenti la un avocat sau un notar si sa inchei un contract de intretinere(vanzare-cumparare)
...vorbim aici de o competenta alternativa?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Sfat! testament sau act de vinzare cumparare? lucica3 lucica3 Buna ziua ! Va rog mult sa-mi dati un sfat in urmatorul caz; am un prieten bun care vrea sa-mi lase mie garsoniera in care locuieste , tinind cont ca eu ... (vezi toată discuția)
Acte si costuri Diaconescu Andreea Diaconescu Andreea Buna seara si bine v-am regasit...Am si eu cateva intrebari pentru dvs. Bunica mea are un singur baiat, tatal meu...Aceasta spune ca mostenitorul este tatal ... (vezi toată discuția)