avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe notariale pentru ipoteca
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe notariale pentru ipoteca

Va rog sa-mi spuneti cand inchei la notariat un act de ipoteca pe un imobil se plateste taxa notariala si separat taxa de ipoteca, sau taxa notariala include si acesta taxa ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:15, 27 Ianuarie 2014
Platiti taxa contract de ipoteca functie de valoarea ipotecii!
Separat mai platiti o taxa si la carte funciara, pt inscrierea ipotecii!
dar nu putem noi sa inscriem ipoteca direct la Cartea Funciara, fara a plati taxe notariale? adica: scriu ce trebuie scris acolo pentru inscrierea ipotecii (de gradul 1, cum imi trebuie mie) si apoi platim doar taxa de inscriere a ipotecii?
Nu, deoarece contractul de ipoteca trebuie incheiat in forma autentica sub sanctiunea nulitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca. radu_1974 radu_1974 Buna ziua! Pentru siguranta executarii unui contract comercial se poate garanta de catre una din parti (cea care se obliga) cu un imobil (cu ipoteca)? Daca ... (vezi toată discuția)
Vânzare teren Forin120197 Forin120197 Bună ziua. Părinții mei sunt in divorț și vor sa îmi vândă gradina casei la care sunt proprietari. Nu au carte funciara. Mi-o pot vinde ? Cum se ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract comercial. inscriere. opozabilitate AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Atentie! Declaratia de rezolutiune produce efecte numai intre parti.Pentru opozabilitate fata de terti, declaratia de rezolutiune trebuie inscrisa in ... (vezi toată discuția)